Închide

Cum motivează Curtea de Apel Cluj decizia prin care a anulat dispozițiile ce permit participarea la evenimente doar a celor vaccinați sau cu un test PCR negativ: Discriminatorii și fără justificare obiectivă

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 15, 2021 0 214

Curtea de Apel Cluj a anulat mai multe dispoziţii din Hotărârea de Guvern care se referă la condiţionarea participării la diferite evenimente a doar a persoanelor vaccinate şi a celor care prezintă un test PCR negativ, deoarece consideră acestea sunt discriminatorii şi “nu sunt justificate obiectiv de un scop legitim”.

Decizia, care nu este definitivă, a fost anunțată pe 7 iunie, iar marți, 15 iunie, Curtea de Apel Cluj a publicat motivarea acesteia. Săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu a reacționat spunând că decizia judecătorilor clujeni nu va influența măsurile de relaxare și că o va ataca cu recurs.

Instanţa arată că foarte multe persoane, din cauza convingerilor religioase, sau a stării de sănătate nu pot recurge la măsura vaccinării şi prin urmare sunt excluse de la toate activităţile sportive, culturale, sociale permise de Hotărârea de Guvern.

“De asemenea, la momentul adoptării hotărârii, salariul mediu net în România era de aproximativ 3.500 de lei fără să vorbim de venitul minim pe economie şi de faptul că există persoane care nu au nici măcar acest venit. Or, efectuarea unui test RT-PCR sau a unui test antigen rapid trebuie să se realizeze la un laborator medical care să certifice exactitatea rezultatului testului şi cum aceste teste nu sunt gratuite foarte multe persoane nu vor avea posibilitatea financiară să efectueze acest test şi prin urmare vor fi nevoite să recurgă la vaccin care este gratuit pentru a putea participa la aceste activităţi”, a explicat Curtea de Apel Cluj, conform hotnews.ro.

Instanţa mai menţionează că nu există niciun studiu care să conducă la concluzia necesităţii instituirii acestor măsuri suplimentare de excludere şi la lipsa oricărei importanţe a faptului că un număr mare de persoane a făcut boala şi este imunizată prin efectul bolii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare