Cum îşi mai caută IT-iştii angajaţi pentru companie: dai un „Share”, primeşti un gadget
Economie by Actual de Cluj - aug. 18, 2015 0 1935
„Front End developer (AngularJS is nice to have), iOS Senior and Tech Lead, Android Senior and Tech Lead, Java Tech Lead (UI experience is a plus),Recruiter”. Aşa arată un status de Facebook zilele acestea – o companie de IT cu activitate globală, coordonată de la Cluj, a început o campanie de recrutare în care îşi încurajează angajaţii să răspândească vestea pe canalele de socializare. Pe o piaţă în care companiile se bat pe cei mai buni oameni, companiile apelează la cel mai popular mediu al momentului: reţeaua de socializare.
3Pillar Global, companie americană specializată în servicii IT, prezentă pe piața din România cu birouri în Cluj-Napoca și Timișoara, a demarat o campanie de recrutare globală, coordonată din Cluj-Napoca. Ţinta: compania trebuie să atragă 30 de specialiști cu înaltă calificare, în 30 de zile, în cele două centre din România, dar și în India și SUA.
„Creșterea curentă ne obligă să accelerăm procesul global de recrutare. Am deschis la nivel global 30 de poziții ce presupun un grad ridicat de calificare, pe care ne-am propus să le ocupăm până în 17 septembrie, adică una pe zi. Angajații sunt încurajați să folosească canalele de social media ale companiei și să distribuie mesajele către propriile rețele de prieteni virtuali, dar și să se implice în procesul de intervievare. În schimbul implicării, vor fi recompensați cu gadgeturi, telefoane mobile și tablete. La baza conceptului pe care dorim să-l testăm stă un principiu destul de simplu: cu toții jucăm roluri multiple în viața de zi cu zi, suntem mentori, influențăm prieteni și colegi, toți vrem ca firma în care lucrăm să crească, cu toții putem deveni recruiteri”, nuanțează Cătălin Ștef, Senior Vice-President Operațiuni Internaționale și Director General al centrului din România.
În cadrul acestei campanii de recrutare, pentru birourile din Cluj-Napoca și Timișoara, 3Pillar Global caută specialiști în Angular JS, Java sau experți pe platforme mobile, cum ar fiiOS și Android, dar și coordonatori de echipe.
Operaţiunile globale – conduse de la Cluj. Timişoara are centru de tehnologii
Conducerii operațiunilor internaționale au fost preluate de către managementul din Cluj-Napoca, iar la Timişoara a fost înfiinţat un centru global de tehnologii avansate coordonat de aici. De la începutul anului, cele două centre din România se află într-un proces accelerat de extindere, fiind angajați 60 de specialiști doar în 2015. În primăvara acestui an, 3Pillar Global România a anunțat un plan de extindere ce prevede angajarea a peste 100 de ingineri IT care să se alăture celor 300 de specialiști din cele două centre, Cluj-Napoca și Timișoara.Pozițiile pe care 3Pillar Global le are deschise vizează ingineri IT de nivel intermediar și seniori cu experiență dovedită între 2 și 5 ani, care să acopere funcțiile de programare și testare. În ceea ce privește programarea, se urmăresc în special competențe de Java și Angular JS, dar și alte tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web și mobile. De asemenea, compania caută să angajeze și manageri cu experiență tehnică.
3Pillar Global Romania face parte dintr-o organizație globală cu operațiuni pe trei continente și 600 de angajați. Cifra de afaceri a companiei a depășit 30 milioane de dolari anul trecut.Compania dezvoltă produse solicitate de clienți de top din media și entertainment, informare, sănătate și financiar, printre care: PBS, televiziunea publică din SUA, CARFAX, lider în furnizarea de informații sau Equinox.
Vezi şi:
FOTO. Cum arată viaţa după ce vin americanii, varianta din IT. O firmă de Cluj „multinaţionalizată” trece de la 20 la 400 de angajaţi
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Un renumit regizor român pune în scenă o comedie de William Shakespeare în Bulgaria
oct. 03, 2024 0
-
ZF: Ӧmer Tetik, Banca Transilvania – fără achiziţia altor bănci, care a costat peste un miliard de euro, nu am fi reuşit să ajungem acum la o masă critică suficient de mare ca să putem finanţa atât companiile private, cât şi statul. Suntem confortabili cu o cotă de piaţă de peste 25%
oct. 03, 2024 0