Închide

Cum i-a împărțit Neamțul și Tânărul pe vecinii pensionari: „De ce să nu voteze tinerii cu Ponta? Era mai bine în comunism”

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - nov. 16, 2014 0 338

Turul doi. Alegeri prezidențiale, între doi candidați. Cartierul Gheorgheni. Opțiunile politice sunt deja cunoscute. Două pensionare stau pe bancă. Vine vecina lor. „Ea e cu Iohannis”, spune acestea. E o doamnă de 76 de ani. Este dată cu ruj, aranjată pentru ziua votului. Se recomandă Hordișan. E încântată de protestul de la Cluj, le spune vecinelor că ei s-au mișcat bine, foarte mulți au ieșit în stradă, dar că „Clujul a fost pe primul loc”. Intră să voteze.

20141116_140710

Vecinele sale îmi mai explică o dată că ea e cu Iohannis. Ele nu sunt. „Românii muncesc în Gemania, dar nici unul nu conduce Germania. Nici un neamț nu trebuie să conducă România”, ne explică una dintre ele. Mărturisește că n-a fost la Sibiu. Spune că a muncit 35 de ani și că tinerii greșesc când nu îl susțin pe Ponta. Pentru că Iohannis are case. „Cum și le-a făcut? L-ați votat și pe Băsescu, ce v-a dat. De ce să nu-l lăsăm să vină la putere, să arate ce poate?”, adaugă aceasta. „Păi victor Ponta este la putere. A fost când era USL, este și acum”, adaugă un votant. Pensionara dă din cap. „Atâta supărare să fie în țara asta cât de supărată sunt eu”, adaugă.

Colega sa de bancă, remorează, însă că cel mai bine era în comunism, când toată lumea trebuia să muncească și când tinerii primeau case. La fel crede și ea. „Românul e harnic, vă spun eu, muncește o viață. Tineretul nu citește o carte. Dacă judecă așa (că un neamț e bun pentru România), o să vadă ei”, mai precizează.

Pe bancă, la intrare în secția 103-104 din Gherogheni, pensionari care au muncit o viață spun, totuși că opțiunile politice trebuie respectare. Chiar dacă, vecinii de bloc, s-au împărțit în tabere pentru alegerile de astăzi. Între timp, doamna Hordișan iese din secție. A votat. Crede că o să trăim mai bine în România. Și în aceeași familie e așa acum. Unii țin cu anul, ceilalți cu altul. Așa și noi. Da votăm. Credem că va fi mai bine. Ne-am născut tot în criză. Tot în necaz. Așa e la noi. Totul se face cu speranță. Tinerii s-au mișcat bine”, adaugă Hordișan.

Sănătate să fie, că speranță este, concluzionează vecinele pensionare din Gherogheni.

Carierul lui Klaus

La votul din turul I al alegerilor prezidențiale, în cartierul Gherogheni, Klaus Iohannis a primit cele mai multe voturi, peste 10.000. Ponta a obținut peste 4300 de voturi, pe locul trei fiind Monica Macovei cu peste 3000 de voturi. Kelemen Hunor a primit aproape 2000 de voturi, Elena Udrea a oținut peste 1000 de voturi iar Funar, peste 250.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.