Închide

Cum arată un pasaj pietonal cu pereți anti-graffiti

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 29, 2014 0 298

Pasajul pietonal de sub Piața Gării a primit o nouă față cu aproximativ 150.000 euro din bugetul primăriei și a intrat în circuitul pietonal începând de ieri. Urmează conecarea acestuia cu cel al Gării, licitația organizată în acest sens de primărie fiind în faza de evaluare a ofertelor.

foto: Emil Boc (Pagina Oficiala)

foto: Emil Boc (Pagina Oficiala)

Modenizarea pasajului s-a făcut cu trei luni întârziere. Motivul s-a legat, după cum a informat administrația, de necesitatea unor lucrări de placare a pereților complexe și în ton cu cele din pasajul gării. Costurile anunțare au fost de peste 551.000 de lei (modernizarea a presupus peste 50.000 de lei și a fost făcută de Ando Construct, iar restul au costat instalațiile realizate de Servinstal, ambele firme primind lucrările în baza unui acord cadru pe care îl au cu primăria). Noii pereți placați sunt dintr-un material rezistent la graffiti, așa că oficialii primăriei spun că a meritat. Mai mult aceștia sunt tratați ca să rexiste la intemperii, ploi acide, coroziune sau alte acţiuni mecanice.

pasaj

foto: Emil Boc (Pagina Oficiala) Facebook

De altfel, lucrările de placare a pereților pasajului au fost adjudecate în luna septembrie tot executantului Ando Construct pentru peste 193.000 de lei, preț mai mare decât estimarea primăriei de la licitație. Conform unui raport al Curții de Conturi, în 2011, Ando Construct a încasat nelegal bani de la primărie și anume 90.000 de lei pentru lucrări de restaurarea şi consolidare a fragmentului din Zidul celei de-a doua incinte a Oraşului medieval, pe strada Potaisa. Ando Construt s-a ocupat de contract, după ce constructorul inițial desemnat la licitație de instituție nu s-a achitat de sarcinile din contract.

foto: Emil Boc (Pagina Oficiala) Facebook

foto: Emil Boc (Pagina Oficiala) Facebook

Pasajul de la gară are șapte camere de supraveghere, iluminat performant și se pretează și pentru evenimente urbane. “Pasajul se întinde pe o suprafaţă de 630 de mp şi are 5 accese, cel de-al 6-lea fiind închis deoarece urmează să facă legătura cu pasajul care aparţine Regionalei CFR. Primăria a demarat procedurile pentru contractarea lucrărilor necesare unirii celor două pasaje, pe sub platforma pietonală din faţa clădirii gării, pentru asigurarea unui trafic pietonal complet subteran, în scopul fluidizării traficului auto şi pentru un acces mai uşor al călătorilor înspre staţiile publice de transport. În 26 septembrie 2014 a avut loc deschiderea ofertelor pentru proiectare şi execuţie şi au fost depuse 3 oferte care sunt în evaluare”, au informat reprezenții Biroul Mass media al primăriei. Pentru contractul de proiectare și execuție a pasajului de legătură au depus oferte 2 Invest – Civitas Proiectare, asociarea Dacia Faber-Cadsil-Tehnodomus și Abend Nego-Aquacons. „Urmeazăsă atribuim și acest contract”, au mai spus reprezentanții primăriei.

foto: Emil Boc (Pagina Oficiala) Facebook

foto: Emil Boc (Pagina Oficiala) Facebook

 

.

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare