Închide

Cum arată un parking ”verde” de cartier din Cluj cu stații de încărcare pentru mașini electrice și locuri de parcare pentru trotinete și biciclete

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 07, 2019 0 3468

Un nou amplasament eliberat de garaje va fi predat pentru demararea șantierului de construcție a unei parcări de cartier. Este vorba despre un teren din cartierul Mănăștur, de pe strada Mogoșoaia nr. 9, unde urmează să se edifice un parking cu două subsoluri și un etaj care va totaliza 292 de locuri de parcare.

Oficialii Primăriei au anunțat că în 8 februarie va fi predat amplasamentul pentru noul parking de pe str. Mogoșoaia nr. 9, urmând ca în 14 februarie să fie dat ordinul de începere a lucrărilor. Parkingul urmează să coste peste 15,4  milioane de lei, din care execuția presupune 14,9 milioane lei, iar restul este valoarea proiectului.

De pe amplasament au fost deja demolate 113 garaje.

Parcare va fi edificată de TCI Contractor General, proiectarea fiind asigurată de Marbo Construct Consult.

Potrivit Primăriei, parkingul va fi unul ”verde”, așa cum a fost cerut de oamenii din cartier. Va avea un regim de înălțime de 2 subsoluri plus un etaj, peste care va fi amenajat un teren de sport. Parcarea va avea 292 de locuri și va avea în interior și locuri de parcare pentru biciclete (34), dar și locuri de parcare pentru motociclete și scutere (23), locuri de parcare pentru vizitatori. De asemenea, în afara parkingului vor mai fi amenajate 26 de locuri de parcare pentru bicicletete într-un perimetru îngrădit.

Proiectanții au făcut o serie de simulări privind modul în care va arăta viitorul parking acoperit cu un teren de sport:

sursa imagini: Dan Tarcea (Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.