Închide

Cum arată cea mai mare clădire de birouri ridicată la Cluj în 2015. Ovidiu Șandor: „Ne așteptăm ca până în primăvară clădirea să fie închiriată aproape în întregime”

EconomieTop News by Kristina Reştea - dec. 15, 2015 0 1421

Timișoreanul Ovidiu Șandor și partenerii de la NEPI inaugurează în ianuarie etapa II din complexul The Office, proiectul imobiliar care ia locul demult demolatei foste fabrici Tricotaje Someşul. Noua clădire, recent finalizată, are doi primi chiriași instalați și este, cu cei 18.000 mp, cel mai mare proiect de birouri ridicat la Cluj în 2015.

Prima etapă din cadrul proiectului, adică cei 19.000 mp livrați încă din luna mai a anului trecut, este acum integral închiriat, ultimii chiriași urmând să își instaleze efectiv birourile în perioada imediat următoare. Cea de-a doua clădire a complexului are 18.000 mp și va fi inaugurată în ianuarie. Aici, constructorii mai au de făcut acum „mici lucrări de finisare”, spun reprezentanții dezvoltatorilor. Cu toate acestea, primii chiriași deja s-au instalat în spații, birourile lor fiind funcționale.

 

Sursa foto: The Office

 

În ceea ce privește faza a doua, aveam doi chiriași grăbiți să se mute și deja au făcut-o în paralel cu finalizarea ultimelor retușuri și lucrări de finisare la clădire. Am semnat contracte de închiriere pentru aproximativ 2/3 din suprafața livrabilă în a doua etapă, reprezentând atât extinderi ale chiriașilor din prima fază, cât și câteva firme noi. Restul spatiilor sunt și ele în diverse faze de negociere, așteptarea fiind ca până în primăvară clădirea să fie închiriată aproape în întregime”, a declarat Ovidiu Șandor. Cea de-a treia etapă, și ultima, din cadrul ansamblului de birouri va fi demarată anul viitor.

„Tot anul acesta s-a mai încheiat o etapă din Liberty Technology Park (str Gării) și s-a lucrat la Europa Business Center (Ploiești-Constanța), dar proiectul The Office este cel mai mare proiect de birouri livrat în acest an la Cluj. Și aceiași dezvoltatori au planuri și pentru 2016. Din informațiile de până acum, nu avem alte proiecte de amploare, noi, care să fie lansate anul viitor. Mai degrabă vor fi spații de birouri în proiecte mixte, alături de apartamente și spații comerciale”, spune Cristina Gherman, manager al agenției REMS Imobiliare. De asemenea, dezvoltatorii de la Felinvest au mai ridicat o clădire de birouri și au anunțat că pregătesc și o componentă rezidențială a proiectului.

Tot despre piața de birouri, citește și:

De la producție de mobilă și piane la birouri: IT-ul ocupă 80% din spațiile centrului tehnologic de la Libertatea

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.