Închide

Cum a „săpat” Chuck Norris comunismul din România: pelicula e filmată la Cluj

Actual de ClujActualitateRecomandarea redacției by Actual de Cluj - iun. 14, 2014 2 648

Un film de lung metraj care documentează viața casetelor video dublate de celebra Margareta Nistor va fi filmat la Cluj. E produs de o casă de producție britanică, ce caută acum figuranți, actori secundari și actori principali prin afișe lipite în centrul orașului.

943364_681583748521346_995214449_n

„Chuck Norris vs. Communism” e titlul producției care vorbește despre viața în comunismul din România în cea mai cruntă perioadă a sa, anii ’80. Urmărește fenomenul casetelor video dublate de Margareta Nistor care au circulat în România înainte de Revoluție. Producătorii spun că filmul e un „thriller cu accente de comedie”.

La Cluj, filmările au loc în iulie și august iar casting-ul pentru acestea e programat peste patru zile, în 18 iunie, pe Petofi Sandor 4.

Mare parte din filmări au avut loc deja la București iar un material video publicat de New York Times surprinde imagini de la filmări, declarații ale actorilor și ale Marianei Nistor despre cum aceste casete video au devenit subversive la adresa regimului totalitar: în mod normal până și în banalele desene animate cu Tom și Jerry erau eliminate mesele îmbelșugate pe care alergau cei doi, însă în clandestinitate casetele video erau o fereastră spre Occident.

 

2 comentarii

  1. Hotarati-va: Mariana sau Margareta Nistor ? De ce nu scrieti numele complet, doare ? Irina Margareta Nistor. O cunoaste o tara intreaga (mai putin autorul articolului).

Scrie un comentariu

  • Articole similare