Închide

Cum a rămas marcat un german de un restaurant din Cluj. „Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 30, 2023 0 2118

Mark, un tânăr care provine dintr-o familie de germani cu rădăcini în Sibiu și Cluj, a vizitat România pentru a vedea locurile în care au trăit strămoșii săi. Spune că i-au plăcut ambele orașe, dar că a rămas cu câteva semne de întrebare.

„M-au surprins mult prețurile. Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”, a spus el, după cum arată adevarul.ro.

Germanul a rămas neplăcut surprins și de prețurile din supermarketuri. Aici a văzut prețuri mai mari în Germania, deși salariile nu suferă comparație.

„Am fost într-un supermarket german din România și am văzut aceleași produse ca în Germania, dar mai scumpe. Eu știam că românii au salarii de cel puțin 5-6 ori mai mici ca în Germania sau Franța, ba chiar mai mici și decât în țări ca Italia și Spania unde veniturile nu sunt mari, dar văd că românii rabdă și plătesc mai mult ca noi”, a mai spus el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu