Închide

Cum a fost tratată o clujeancă, care a încercat să apeleze zile în șir Poliția Locală pentu a reclama agresivitatea unor indivizi care-și fac veacul pe celebra stradă smart „Molnar Piuariu”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 23, 2022 5 966

Se recomandă Alina Biancă Dârjan, are 27 de ani, și locuiește în Cluj Napoca, pe strada „Molnar Piuariu”, prima stradă așa zisă „smart” din România, unde Primăria Cluj Napoca se laudă că a investit circa 6 milioane de lei (din fonduri europene), pentru a asigura toate facilitățile unui spațiu public modern, „verde”, „adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale”.

Strada se află în cartierul Mărăști, nu departe de Pata Rât, iar lumea care obișnuiește să frecventeze această zona nu prea are legătură cu „realitățile tehnologice” visate de primăria clujeană, fiind vorba în mare parte de oameni din categoria celor care trăiesc la limita subzistenței.

Mai ales acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, strada „smart” e un punct de atracție pentru persoane gălăgioase, puse pe scandal, fie așa ziși „colindători”, fie simpli cerșetori.

Alina Bianca Dârjan spune că zilnic în zonă e mult scandal și tărăboi, semnalând în special situația din 22 decembrie, orele 13.00, când în mod normal este prevăzut program de liniște, nu și pentru indivizii care și-ar fi făcut apariția într-o zarvă de nedescris, agresivi și gălăgioși (foto sus).

„La ora 13.00, este program de liniște, adică dacă dau eu cu aspiratorul, orice vecin are dreptul să sune poliția și ei mă pot amenda. Dar ce facem toți, sutele de familii din cartierul ăsta amărât, din Ținutul lui Boc, Tărâmul lui Boc, fiindcă zona în care locuiesc, pe Molnar Piuariu mai exact, este literalmente la doi pași de parcul ăla smart care a costat nu știu câte milioane de euro. La amiază, fiindcă se apropie sărbătorile, vin niște indivizi, că nu știu cum să-i numesc, că dacă zic țigani poate nu sună bine, costumați, gălăgioși, nespălați, nemanierați, producând timp de zeci de minute, cât le ia să treacă pe fiecare stradă, un zgomot imposibil. Behăituri, răgituri, urlete, strigăte, zvârcoliri de zici că-s exorcizați sau le-a turnat cineva benzină în cap și le-a dat foc. Ce comportament e ăsta? Se termină vreodată mutilarea psihică a cetățenilor români care locuiesc civilizat în țara asta? În cartierul ăsta? Legea e pentru toți. Ce-mi pasă mie de discriminare și de sărăcie? Eu nu sunt mai bogată decât ei ,datorită lor, ei nu sunt săraci și needucați, nemanierați, neîncadrați în câmpul muncii din cauza mea…”, spune Alina Bianca Dârjan.

Ea afirmă că a apelat de nenumărate ori numerele Poliției Locale (0264 955 și 0264 984), la care nu i s-a răspuns niciodată, zile în șir. Când a reușit să vobească totuși cu cineva, o femeie de la Poliția Locală, i s-a răspuns pe un ton de reproș că numărul e permanent „disponibil”.

„Aproape o săptămână am sunat, se poate vedea și din capturile de ecran. La numărul „955” vociferează robotul, iar la „984”, pe care mi l-a recomandat o doamnă de la Secția 2, mi-a răspuns o individă nesimțită care m-a mințit că la LA NUMĂRUL ĂSTA SE RĂSPUNDE ZILNIC. Eu i-am spus că am sunat de zeci de ori în ultimele zile și nu mi-a răspuns nimeni deloc. Răspunsul acestei individe cu atitudine de centuristă, că nu mă pot exprima altfel, a fost următorul cuvânt, și să-mi spuneți dacă e normal așa ceva: GHINION!!! Mi-a închis în nas. DAMIAN a zis că o cheamă pe individă, nu îi știu prenumele. Nici funcția. Deci nici măcar decența de a mi se răspunde la apeluri, nici atât. Și când mi se răspunde, sunt umilită, sfidată, batjocorită de o nesimțită care a depus un jurământ. Parcă, cred că și ăștia de la locală depun jurământ. GHINION. Mda. Asta e România, asta ne este poliția. Ăștia ne apără viața”, se plânge Alina Bianca Dârjan.

Femeia mai arată că în ultimele zile a apelat inclusiv 112, serviciu care i-a făcut legătura cu Secția 2 de Poliție, dar nu a venit nimeni să identifice „persoanele gălăgioase” și „să le someze să se comporte civilizat”.

„La Secția 2 când am sunat azi, la numărul 0264505475, din cauză că am mai apelat fără succes de atâtea ori, i-am spus domnului cu care am vorbit că iar sunt acești răgitori în cartier, că ne deranjează pe toți, în condițiile în care era program de liniște în bloc, dar nu și la Pata Rât. I-am reproșat că nu sunt capabili să se impună în fața unor persoane care tulbură liniștea. Mi-a lătrat înapoi, fericit că a găsit ceva de care să se agate și să schimbe subiectul, ca să nu mai aibă motiv să intervină, că îi este frică, e sperios și sfios în fața țiganilor, dar nu și-n fața protestatarilor pașnici, și mi-a comentat că: CE, TU TE CREZI DEȘTEAPTĂ ȘI PE NOI PROȘTI. Nu, că e altfel. Deci el efectiv mi-a zis în față că sunt PROASTĂ și că numai ei sunt deștepți. Să înțeleg din toată această întâmplare, că poliția e degeaba? Că e eșuată la fel ca statul lui Iohannis?”, mai spune Alina Bianca Dârjan.

Tânăra subliniază că este studentă în ultimul an la Drept și că i se pare injust să nu poată avea parte de liniște, la orele amiezii. Spune că din cauza persoanelor agresive și turbulente, care-și fac veacul în zonă, îi este rușine să spună că locuiește pe celebra stradă „smart” a Primăriei Cluj Napoca, o zonă „rău famată”:

„Eu de ce nu pot să îmi scriu în liniște licența la orele amiezii? De ce nu pot mânca în liniște, de ce nu mă pot relaxa meditând, de ce nu pot întreține relații sexuale dacă așa vreau să fac, de ce nu pot crea artă, de ce nu pot exista pur și simplu în liniște, eu nederanjând pe nimeni? Niciodată nu am adus pe nimeni la mine acasă, din cauza țiganilor. Din cauza circului. Mi-e rușine să spun unde locuiesc, mi-e frică să mai stau aici, nu e o zonă sigură, e rău famată, numai bețivi, numai țigani la containere comuniste din fața blocului, că nu e capabilă administrația să schimbe odată nenorocitele astea de PG-uri, de puncte gospodărești și să amplaseze altele noi, ÎNGROPATE, unde să nu mai aibă acces toți țiganii, care răstoarnă cu roțile în sus containerele și caută comori (…). Păcat că nu avem justiție în țara asta, încasatorii ăștia de saralii, că polițiști nu-s, sunt privilegiați. Ar trebui sancționați și condamnați pentru favorizarea infractorilor și pentru determinarea și înlesnirea sinuciderii, că din cauza incompetenței lor spurcate, prin multe am trecut. Ultima dată, în August, m-au băgat la psihiatrie, numai ca să scape de petițiile mele, dar în fața unor bețivi din cauza cărora efectiv nu puteam dormi toată noaptea până la 4.00, nu au fost capabili să se impună. N-au rezolvat nimic, n-au muncit nimic, dar sălărioc încasează”.

5 comentarii

  1. Sunt convins că doamna se înșeală, ore de liniște sunt cuprinse între 15 și 17, chiar 18, dar nici într-un caz la ora 13. Dar sunt de acord că la orice eveniment petrecut în Cluj, suntem invadați de hoarde de cerșetori, falși colindători, păstori de capre samd. Cât despre cei de la Pata rât, poate ar trebui că doamna in discuție să ia legătura cu asociații gen ‘căș’ sociale’ sau alti sakats și dohotari care le susțin cauza. Ei oricum au doar drepturi, deci evident sunt desupra legii…

  2. o saraca, nu poate face sex in amiaza mare ca cersec unii pe strada?
    pare un post de la ceva persoana cu probleme.
    reclamagii deastia is rari dar trebuie pretuiti.

  3. Din ce poziție vă permiteți comentariile alea?
    Dacă am probleme, să și le asume ăia care m-au adus în halul ăla, iar reclamagie am mai fost și voi mai fi. Pe mine nu a trebuit să mă reclame nimeni niciodată, astfel că din postura asta îmi permit să îmi cer drepturile, că nu am nicio obligație de a fi victima unor nesimțiți, la infinit, și să le tot îndur comportamentul țigănesc și incompetența. Mulți vecini de bloc au dau cu subsemnatul și le-a bătut poliția în ușă, și le vor mai bate când vor călca din nou pe bec. Să le fie de bine. Eu nu mai permit nimic.

Scrie un comentariu