Închide

Cum a debutat Florin Piersic la Cluj. „Tata mi-a spus „fă-te, mă, doctor veterinar!”

CulturăTop News by Actual de Cluj - mai 14, 2019 0 130

Îndrăgitul actor clujean Florin Piersic a primit aseară premiul pentru întreaga activitate la Gala UNITER, organizată pentru prima dată la Cluj, și a povestit cum a debutat pe aceeași scenă, în urmă cu decenii.

„Nu-mi vine să cred că pe această scenă, unde am jucat de sute și sute de ori piese mai frumoase sau mai puțin frumoase, pe această scenă am debutat eu. Cu o singură replică: „Să facem grevă!” Astăzi e replica care se potrivește cel mai bine să o spun eu, să facem grevă, în piesa „Pentru fericirea poporului”. Eu săream pe o masă. La repetiții am sărit pe masa aia de zece ori venind de la liceu, chemat fiind de cei de aici din Teatru. La premieră cineva a venit la mine cineva, „băi știi cine e în sală? Petru Groza!”. Am zis „mă doare în fund. să strige el „să facem grevă” mai bine decât mine. Am sărit pe masa aia, aveam 17 ani, când am sărit s-a rupt masa cu mine, am căzut, și acum când vă povestesc mă doare locul, și nu m-a mai chemat nimeni să vin acolo”, a spus Florin Piersic.

„Când m-am dus acasă am întrebat-o pe mama:

-Cum a fost?

– Extraordinar. dar vreau să te întreb ceva, întotdeauna s-a rupt masa asta cu tine?
– Numai în seara asta. Dar tu, tată, ce zici?
– Fă-te, mă, doctor veterinar, mă, termină! Ce cauți tu prin nebunii ăia?
Așa am debutat eu doamnelor și domnilor și acuma, la 83 de ani, nu-mi vine să cred că sunt împreună cu dumneavoastră”.

Piesa „Pentru fericirea poporului” a avut premiera pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca în 23 septembrie 1952, deci în urmă cu aproape 67 de ani.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare