Închide

Cum a ajuns Primăria Cluj-Napoca să dea în judecată o fetiță de 3 ani din Pata Rât

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 17, 2021 0 148

Pe 1 septembrie, judecătorii clujeni au dat nas în nas cu o fetiță de numai trei ani, chemată de Consiliul Local în calitate de pârâtă pentru că a ocupat abuziv o cameră de câțiva metri din ghetoul ridicat lângă groapa de gunoi din Pata Rât. „A luat poziție de drept, ca un soldățel. Până și doamna judecător a rămas mirată”, spune tatăl Darius Szabo, care a fost și el evacuat când avea doar 11 ani din centrul Clujului. Primăria subliniază însă că citația pe numele Larei „e doar o formalitate”.
Pe 1 septembrie, Lara a mers în fața instanței mână-n mână cu tatăl ei, Darius Szabo. Amândoi sunt chemați în judecată, în calitate de pârâți, de către Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și Municipiul Cluj-Napoca, instituții reprezentate prin primarul Emil Boc, pentru ocuparea fără drept a unei camere dintr-una din construcțiile modulare din Pata Rât. ”Era foarte speriată. Ea e de obicei prietenoasă cu toată lumea, dar nu a mai văzut așa îmbulzeală în jurul ei. A luat poziție de drept, ca un soldățel. Până și doamna judecător a rămas mirată când a văzut-o”, povestește tatăl despre ziua când fiica sa a ajuns pârâtă în instanță.

Judecătoarea a decis să amâne cauza pentru 27 septembrie, iar avocata lui Darius Szabo a depus o întâmpinare prin care a cerut scoaterea din acțiune a Larei. Până atunci, ce încearcă autoritățile locale este să recupereze de la tată și fiică o despăgubire de ocupare abuzivă în valoare de 628 de lei. Jumătate din sumă reprezintă de fapt majorările de întârziere calculate până-n ianuarie 2021. Citește articolul integral

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare