Închide

Cu ce noutăți vine în octombrie Comedy Cluj: aduce filme din țări exotice ca să spargă șablonul instituit de cinematografele românești

ActualitateCultură by Actual de Cluj - aug. 25, 2016 0 271

A opta ediție a Festivalului de Film Comedy care va avea loca între 21 și 30 octombrie în Cluj-Napoca va aduce în atenția publicului filme rar accesibile în cinematografele românești. Producțiile care se vor difuza provin din țări precum Kazahstan, Liban, Coreea de Nord, Taiwan sau Guatemala.
„Continuând direcția inițiată anul trecut, festivalul aduce în fața publicului cât mai multe forme ale comediei, atât pe marile ecrane, cât și pe scenă, în cadrul unor spectacole de teatru în premieră la Cluj. Un element complet nou anul acesta va fi secțiunea „Comedy Exotic”, o selecție de filme din zone cinematografice rar accesibile publicului din România. În condițiile în care 99% din proiecțiile uzuale din cinematografele românești sunt blockbustere de Hollywood, Comedy Cluj va sparge acest șablon prin proiecția unor filme realizate în Coreea de Nord, Kazahstan, Liban, Taiwan, Guatemala, Maroc, Chile, Paraguay sau Panama”, atrag atenția organizatorii Comedy Cluj.
Ce filme „exotice” propun cei de la Comedy: 
„16KYZ” (din Kazahstan): o aventură romantică pornită de la promisiunea unei nunți, prin care vom descoperi și una din cele mai vechi tradiții ale acestei țări. În Peru, relațiile interumane dintr-un mic grup de prieteni sunt atent analizate și stârnesc hohote de râs în „¡Asu Mare 2!”.
„Cash Flow 2” (din Liban): urmărește un personaj bogat și de mare succes în aventurile provocate de un inamic ce ar vrea să îi ia locul în societate și stilul de viață.
„Întâlnire dublă” și „Ură, crimă și iubire” (din Taiwan): povești de dragoste pline de acțiune și umor, cu personaje complexe.
„Cecul” (Panama): prezintă casa unei în care menajera intră, încet-încet, în cele mai aprinse probleme ale familiei.
„Kim vrea să zboare” (Coreea de Nord): în care comedia nu vizează liderul suprem, ci este despre visul unei simple muncitoare din sistemul închis al țării, care are succes într-un domeniu neașteptat: acrobații la trapez.
„Partida de vânătoare” (Guatemala), „La Chiperita” (Paraguay), Insula (Maroc) sau poveștile de dragoste din Chile, „Iartă-mă, Laura!” și „Suflet”, sunt alte propuneri la ediția de anul acesta a Comedy Cluj.
Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj are loc la Cluj-Napoca în perioada 21-30 octombrie 2016 și este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei. Festivalul beneficiază de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare