Închide

Cu câteva zile înainte de concertul de la Cluj solistul Depeche Mode ajunge în spital, trupa anulează concertul din Minsk

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 18, 2017 0 714

La câteva zile înainte de concertul de la Cluj, solistul Depeche Mode s-a îmbolnăvit iar trupa a anulat concertul de aseară de la Minsk.

Trupa  a anunțat pe site-ul său oficial, fără să dea nume, că unul dintre membrii trupei s-a îmbolnăvit și, astfel, concertul de aseară urma să fie anulat – trupa trebuia să concerteze pe Minsk Arena, în Belarus. „Căutăm alte opțiuni să reprogramăm acest show mai târziu în cadrul turneului. Ne așteptăm să putem da detalii în următoarea săptămână”, precizează trupa pe site-ul oficial.

E vorba de solistul Dave Gahan, care, arată presa, ar fi suferit probleme gastro-intestinale. E posibil să fie afectate și următoarele concerte – din Kiev de mâine, și cel din Varșovia două zile mai târziu. Presa rusă precizează că Ministerul Sănătății din Belarus a confirmat spitalizarea lui Gahan, fără a da însă mai multe detalii despre starea sa de sănătate.

După concertul din Varșovia, Depeche Mode ar urma să ajungă în România, unde susține ultimul concert din turneul european, la Cluj.

Ministerul Sănătății din Belarus a confirmat spitalizarea lui Gahan, fără a da însă mai multe detalii despre starea sa de sănătate. Trupa a venit cu precizări în urmă cu câteva ore, pe pagina sa de Facebook, în care arată că starea de sănătate a lui Gahan s-a îmbunătățit iar turneul continuă. „Trupa așteaptă cu nerăbdare ultimele show-uri din turneul european de vară și fanii în Kiev mâine, în Varșovia vineri și în Cluj duminică”.

Turneul Depeche Mode din Europa numără 32 de orașe din 21 de țări; a debutat în 5 mai și se încheie în 23 iulie cu un ultim show pe Cluj Arena.

Depeche Mode a mai fost în România în 2006 și 2013 – doar la București, însă.

Depeche Mode este una dintre cele mai longevive și de succes formații britanice. Se estimează că până în 2006 Depeche Mode au vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume și au avut patruzeci și patru de piese în UK Singles Chart.  Deși foarte influenți în scena modernă electro-dance, rămân de obicei clasificați în genul alternativ.

Depeche Mode a fost fondat în 1980 de Dave Gahan (voce), Martin Gore (clape, chitară, voce, compozitor principal după 1981), Andrew Fletcher (clape secundare) și Vince Clarke (clape, compozitor principal 1980-81). Vince Clarke a părăsit formația după lansarea albumului de debut din 1981; curând înlocuit de Alan Wilder (clape primare) care a cântat în formație din 1982 până în 1995. După plecarea lui Wilder, Gahan, Gore și Fletcher au continuat să interpreteze ca trio.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu