Închide

CSM discută azi retragerea demisiei judecătoarei clujene propusă ministru al Justiției dar refuzată de președinte

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 03, 2019 0 54

Cererea judecătoarei clujene Dana Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură e analizată azi de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerea prin care aceasta era nominalizată ca ministru al Justiției – nu înainte însă ca judecătoarea să-și fi dat demisia din magistratură, decizie pe care acum aceasta o revocă.

Ordinea de zi a ședinței de azi a CSM arată că se ia în discuție ”renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Gîrbovan a anunțat săptămâna trecută, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a respins numirea în funcție, că își retrage demisia. ”Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei.(…) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a anunțat Gîrbovan.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu