Închide

Criza din Ucraina: Un prim batalion al Gărzii Naţionale a fost trimis „pe front”. Coloană de blindate, la 40 de kilometri de Slaviansk

Internațional by Actual de Cluj - apr. 15, 2014 0 348

Un prim batalion din cadrul Gărzii Naţionale a Ucrainei a fost trimis „pe front” în estul ţării, a anunţat marţi secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare Andreii Parubii. O coloană de blindate şi membri ai foţelor speciale ucrainene staţionau marţi la o distanţă de aproximativ 40 de kilometri de Slaviansk, o localitate situată în estul Ucrainei, care a trecut sâmbătă sub controlul unor grupări armate proruse.


Un jurnalist AFP a văzut aproximativ zece blindate, zece tancuri şi şapte vehicule care transportau „speţnaz”, membri ai forţelor speciale, în apropiere de localitatea Izium, la aproximativ 40 de kilometri nord de Slaviansk, informează mediafax.ro

Militarii, însoţiţi de poliţişti, au instalat un punct de control pe drum, cu ajutorul unei blindate uşoare, protejate de blocuri de beton. Ei controlează toate vehiculele care circulă în ambele sensuri.

În total, aproximativ 100 de bărbaţi sunt vizibili, iar o parte a coloanei este instalată, la adăpost de priviri, sub copaci.

Un ofiţer paraşutist, care a refuzat să-şi spună numele, a refuzat totodată să spună când a sosit coloana în zonă.

„Nu vom trage în oameni paşnici. Nu ne este frică. S-a făcut totul pentru ca oamenii să depună armele. Au avut loc negocieri, dar nu s-a ajuns la un rezultat”, a spus el.

Întrebat dacă militarii vor interveni în mod direct, ofiţerul a dat asigurări că această sarcină este „treaba forţelor (Ministerului) de Interne. Noi suntem aici pentru a-i ajuta”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu