Închide

Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - ian. 08, 2022 2 403

Salariile magistraților vor crește din nou, după ce a fost majorat de la 465 la 605 lei indicele în baza căruia se calculează acestea. Astfel, vor crește și pensiile speciale, pentru că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cel care a semnat ordinul în acest sens, susține că astfel Ministerul Justiției va evita cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale.În acest moment, salariul mediu net în sistemul judiciar este de aproximativ 8.765 de lei.

Conform unui ordin emis în 30 decembrie 2021 de către ministrul Justiției, Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR) – în funcție de care se calculează salariul – crește de la 465 de lei la 605 lei. Implicit, vor crește și pensiile speciale, dat fiind că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată.

Care este salariul mediu net pentru fiecare categorie, înainte de majorarea valorii de referință:
  • Judecător 13.369 lei
  • Procuror 13.473 lei
  • Grefier 5.232 lei
  • Personal conex 2.988 lei
  • Consilieri probațiune 4.985 lei

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că astfel se evită cheltuieli de zeci de milioane de lei, pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale. „Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, a susținut Predoiu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

2 comentarii

  1. Chiar nu va este rusine???? In timp ce la unii CRESC la MILITARI SI POLITISTI SCAD…probabil o sa metgeti cu acestia la razboi. Au ajuns militari si politistii rezervisti bataia de joc a politicienilor din aceasta tara. NICAIERI IN LUME NU SE INTAMPLA ASA CEVA . DEMISIA DE URGENTA A CELOR CARE INCALCA CONSTITUTIA PRIN SCADEREA PENSIILOR DIN SISTEMUL DE APARARE SI ORDINE PUBLICA!

Scrie un comentariu

Articole similare