Închide

Coșciuge pe roți: 1 din 20 mașini prezintă pericol iminent de accidente, la Cluj sunt verificate sute în 6 luni, inspectorii RAR resping un sfert

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 30, 2017 0 304

Coșciuge pe roți: una din 20 de mașini aflate în trafic prezintă pericol iminent de accidente, conform unui raport al Registrului Auto Român, în special din cauza defecțiunilor grave la sistemele de frânare și direcție.

Inspectorii RAR au verificat în Cluj, în prima jumătate a acestui an, aproape 1.500 de mașini, dintre care 59 prezentau „pericol iminent de accident”, conform raportului citat. Un sfert dintre cele verificate, 27%, au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere: (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate. „În aceste situații una dintre măsurile luate de Poliția Rutieră constă în reținerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele Registrului Auto Român”, arată RAR. Inspectorii au făcut verificările împreună cu Poliția Rutieră, iar rezultatul e că aceasta din urmă a aplicat și 355 de amenzi, a reținut două permise de conducere și 304 certificate de înmatriculare.

În medie în țară aproape 5 procente, adică 1.758 dintre vehiculele verificate tehnic la nivel național în trafic de inspectorii Registrului Auto Român în primele șase luni ale acestui an prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara – iar jumătate dintre acestea prezentau cel puțin o neconformitate tehnică. Directorul RAR George-Adrian Dincă, spune însă că rezultatele controalelor nu reflectă starea generală a parcului auto din România, pentru că echipajele opresc pentru verificare doar mașinile care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu