Închide

Corupție prin delegare. Băsescu vorbește ”corupta avansată”

Actual de ClujOpinie by Actual de Cluj - apr. 27, 2014 0 481

Trebuie să consemnăm acest moment. Traian Băsescu și „teroristul” Dragnea vorbesc aceeași limbă. Adică vorbesc limba corupților. Să vorbești pe limba corupților înseamnă să vorbesti diametral opus de codul penal și statul de drept. Traian Băsescu a vorbit diametral opus față de statul de drept când a apărat legea care le permite baronilor locali să fure prin delegare.

biro

În esență este simplu. Acum, printr-o lege aprobată de Băsescu (devine irelevant că au propus-o doi pesediști), primarii și președinții de CJ vor putea să împartă banii publici fără teama că vine DNA-ul peste ei. Pentru un contract de milioane de euro, nu vor mai semna ei, vor semna funcționarii din subordine. Astfel că vor putea să toarne bani în propriile firme sau în firmele de partid fără teama parchetului.

Rețelele de cybercrime folosesc săgețile, adică niște unii care, atunci când vine DIICOT-ul, iau asupra lor infracțiunile. Șmecherii își învârt banii prin offshore-uri pentru care închiriază proxy-uri, adică alți omuleți care să răspundă daca e ceva penal. Capii rețelelor de droguri nu vând ei produsul, au fraieri care să o facă. Legea delegării responsabilității funcționează după același principiu.

Băsescu a motivat promulgarea legii cu argumentele suspecților de corupție Dragnea sau Mazăre. La unison, legea e susținută de Elena Udrea, cea care deține PMP – partidul al carui șef de campanie, Florin Popescu, este și el suspectat de corupție electorală.

Pe fond: Legea 20/2014 semnată de Băsescu înseamnă o mână întinsă corupției. Legea spune că primarii pot delega atribuțiile către funcționari. Până acum puteau delega către viceprimar. Nu era bine, și el era ales politic. Procurorii spun că așa primarii și președinții de CJ pot fura liniștiți cu semnăturile altora.

Băsescu a argumentat că legea e bună pentru că așa funcționarii din subordinea primarului vor fi responsabilizați. A încercat să spună că de fapt corupția din CJ-uri și primării este comisă de funcționari și că primarul sau baronul local e o sărmană victimă. Fals! Toate dosarele penale arată că de fapt corupția e comisă de primar și de șeful de CJ.

Președintele, aflat în campanie mascată pentru PMP, a trimis un mesaj către rețelele de corupție locale. Și-a liniștit primarii fideli. Le-a spus că el le-a dat soluția pentru furt. Că toate discursurile despre corupție, au fost de fapt un teatru ieftin.

Fraza cheie în acest sens este următoarea: „Înțeleg că se reduce spectacolul dacă nu mai ai primari, din ce să trăim dacă nu avem spectacolul arestărilor?”, a spus Băsescu, întrebat de ce a aprobat legea.

De aici înțelegem că nu mai vrea nici el spectacol cu primari arestați pentru corupție. Nu mai vrea dosare cu ilegalități. Nu vrea dosare cu case de la primărie date pe moca de primari. Dacă e prin delegare, e OK.

Pentru atitudinea sa, președintele a fost felicitat de Liviu Dragnea, superbaronul PSD. „Nimeni nu este imperfect total, şi preşedintele Băsescu are momente, recunosc, foarte rare, când spune lucruri corecte”, a spus Liviu Dragnea despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, prin care şeful statului se declara de acord cu proiectul de lege privind delegarea unor atribuţii ale primarilor.

Asta înseamnă că Basescu a vorbit pe limba lui Dragnea, care a vorbit în limbajul corupților.

 

Material preluat de pe pagina oficială de facebook a jurnalistului  Attila Biro. , de la Gândul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu