Închide

Coronavirusul mai face o victimă la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - aug. 17, 2020 0 457

Încă un clujean a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus Covid 19, doar de ieri până azi, ceea ce ridică numărul total al celor decedați după ce s-au infectat la aproape 50 de la debutul pandemiei, mai exact 49.

Este vorba de un bărbat de 84 de ani. Acesta contractase infecție cu noul coronavirus 19, forma critică, și dezvoltase insuficiență respiratorie acută și era ventilat mecanic. În fișa de observație a acestuia a fost notată hemoragie intrapulmonară, iar la comorbidități – insuficiență ventriculară stângă, infarct miocardic vechi, anevrism apical, hipertensiune arterială și insuficiență mitrală.

Un alt deces a fost înregistrat ieri, e vorba de un bărbat de 46 de ani. Și acesta contractase forma critică a infecției cu coronavirus, dar avea și comorbidități – ciroză hepatică, insuficiență renală, sepsis fungic, insuficiență multiplă de organ și o tentativă eșuată de transplant renal.

Numărul total al celor decedați în Cluj de la debutul pandemiei ajunge astfel la 49, dintre care 31 de persoane din Cluj, iar restul din alte județe, căci o vreme la Cluj au fost internați și pacienți din județele limitrofe.

Numărul pacienților internați în spital ajunge la Cluj la 280 în total, dintre care 251 de persoane din Cluj, iar restul – din alte județe. Dintre aceștia un număr de 28 de pacienți sunt în stare critică, la Terapie Intensivă. Doar în ultimele 24 de ore numărul celor depistați cu infecție a ajuns la 13 persoane.

UPDATE Decesul prezentat în această știre a fost înregistrat în weekend. În 17 august a decedat un alt pacient, un bărbat de 58 de ani din Cluj-Napoca. Mai jos detalii:

Cine e clujeanul care a murit ieri din cauza coronavirusului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu