Închide

Copil sfâșiat de câini internat în stare critică la Cluj

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - mart. 31, 2017 0 434

Un copil de 8 ani a fost sfâșiat de câini în Câmpia Turzii și a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj unde a fost operat timp de 6 ore. Băiatul este internat în stare critică.

Directorul medial al unității medicale, Călin Lazăr a explicat că respectivul copil are plăgi multimple și mușcături de câine pe aproape toată suprafața corpului. „Prezenta șoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde și un șoc traumatic de înțeles în această situație. Cu targa din ambulanță a fost dus direct în sala de operație unde s-a început curățarea și închiderea plăgilor sângerânde, a fost transfuzat, intervenția s-a terminat în prima fază în jurul orelor 3,30 dimineața, deci după vreo 6-7 ore, pacientul este în continuare intubat, ventilat mecanic, analgo sedare generalizată. Se va începe seroterapia pentru bolile infecțioase transmisibile, cum ar fi rabie, tetanos și urmează să fie monitorizat în cursul zilei de azi. Va mai fi nevoie probabil de transfuzii, de multe, multe intervenții chirurgicale, dar perioada grea de abia acum începe pentru că toată această patologie de șoc traumatic începe să se manifeste la el”, a spus Lazăr, citat de Radio Cluj.

Din primele informații, reprezentanții poliției spun că acest copil a pătruns joi după-amiaza în incinta unei societăți comerciale și a fost atacat de câinii de pază. În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Mai multe, pe radiocluj.ro, AICI. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu