Închide

Care sunt primele școli din Cluj după rezultatele la simularea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

ActualitateAdministrațieSocialTop News by Actual de Cluj - mart. 31, 2017 0 7057

Rata de promovabilitate la simularea pentru Bacalaureat a crescut în Cluj, faţă de anul trecut cu câteva procente. Adică mai bine de jumătate dintre elevii care au participat au luat note de trecere. În cazul simulării Evaluării Naționale, peste 63% din elevii care au participat au înregistrat medii peste 5, față de peste 55% cât au promovat aceste probe în 2016. Un liceu din Cluj e în top trei și la Capacitate și la Bacalaureat.

Cele mai bune licee din Cluj după rezultatele la simularea Bacalaureatului sunt Nicolae Bălcescu” – 98,17%, Colegiul Național Emil Racoviță – 95,29 % şi Colegiul Național „Mihai Viteazul” (Turda) – 90,16%.

În cazul Evaluării Naționale, dacă se iau în calcul mediile elevilor, cele mai bune școli din Cluj sunt Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” – 8,72, Şcoala Elf – 8,53 şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Turda -8,20.

Cele mai slabe licee după simularea de Bac sunt două școli din Deja, Liceul Tehnologic „Someș”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” dar și alte patru din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic „Alexandru Borza”, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

Cele mai slab clasate au fost, după Evaluarea Națională,  Şcoala gimnazială Dej, Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca şi Şcoala Gimnazială Reformată „Talentum”. La școlile din mediul rural, notele au fost mult mai mici. Pe primele locuri sunt școlile din Țaga, Sâncraiu, iar pe ultimele cele din Aghireș sau Așchileu.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu