Închide

Coordonatorul forțelor de intervenție la Electric Castle: ”De anul acesta a apărut o provocare suplimentară”. Cum gestionează camping-ul cu 15.000 de festivalieri

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 14, 2022 0 390

Cu nu mai puțin de șase sute de membri ai echipajelor de prim-ajutor la datorie în aceste zile la ediția din acest an a festivalului Electric Castle de la Cluj, coordonatorul forțelor de intervenție spune că, în 2022, a apărut o provocare nouă.

Șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, colonelul Gabriel Drînda, coordonează activitatea ISU Cluj la festivalul Electric Castle, din 2015 până în prezent. Pe durata Electric Castle, peste 600 de specialiști ISU-SMURD au misiunea de a oferi sprijin celor aflați în nevoie. Întregul scenariu a fost gândit de colonelul Drînda. ”Avem două puncte clasice în interiorul festivalului”, spune el pe pagina de Facebook a ISU Cluj. ”În ultimii ani nevoia ne-a arătat că trebuie să împart festivalul în două zone distincte. De anul acesta a apărut o provocare suplimentară, și anume camping-ul, comasat într-o singură zonă. 15.000 de persoane stau în același loc, așa că am amenajat un punct medical acolo împreună cu colegii noștri de la SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean-n.red.). Toată organizarea începe cu multe luni înainte, avem ședințe constructive cu organizatorii și celelalte autorități”.

Drîndă spune că, din fericire, raportat la numărul mare de participanți incidentele nu sunt atât de multe. ”Toate structurile și-au suplimentat forțele, s-a pus accentul pe prevenție”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu