Închide

Controale sub acoperire. Polițiști în civil, trimiși să-i amendeze pe cei care nu respectă regulile anti-COVID / Românii, îndemnați să-i pozeze și filmeze pe cei care nu respectă măsurile sanitare

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 06, 2020 1 364

Polițiști în civil vor efectua controale și-i vor amenda pe cei care nu respectă regulile anti-COVID-19. Decizia a fost luată la nivel guvernamental pe motiv că s-a constatat că anumite grupuri se conformează regulilor doar în prezența forțelor de ordine.

Potrivit unor surse guvernamentale, în aceste operațiuni vor fi mobilizați 20% dintre polițiști, informează hotnews.ro.

De asemenea, s-a luat decizia înființării unui telverde la care poate fi sesizată de către cetățeni nerespectarea măsurilor sanitare. Mai mult, reclamanții pot trimite și materiale foto/video necesare pentru aplicarea de amenzi, deschiderea de cercetări sau adoptarea altor măsuri sancționatorii. Numărul telverde este 0800.800.165.

Un comentariu

  1. A filma sau fotografia cetatenii fara acordul lor este o incalcare a legii se incalca PROTECTIA DATELOR PERSONALE.Daca Politia Romana oricum incalca drepturile si libertatile oamenilor asa cum jura cand se fac politisti, de ce n ar indemna si cetatenii sa faca la fel!

Scrie un comentariu