Închide

Contractul pentru construcția secțiunii Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania va fi lansat din nou în licitație

EconomieTop News by Actual de Cluj - aug. 12, 2022 0 109

Contractul pentru construcția secțiunii Chiribiș-Biharia a Autostrăzii Transilvania va fi lansat din nou în licitație, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Compania Națională de Autostrăzi a transmis ieri la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, spre validare, documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția celor 28,55 de kilometri ai acestei secțiuni care face parte din Autostrada Transilvania, ce leagă Brașov de Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Oradea.
Perioada maximă de proiectare stabilită prin contract va fi de șase luni iar cea pentru execuția lucrărilor va fi de 18 luni. După validarea documentației, CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă, a precizat Grindeanu.

Amintim, Compania de Drumuri a reziliat contractul pentru proiectarea și execuția lotului Biharia – Chiribiș de pe Autostrada Transilvania, în luna mai, după aproape doi ani de blocaj și litigiu cu antreprenorul Selina. Contractul semnat în vara anului 2020 pentru o sumă mult sub estimarea CNAIR prevedea finalizarea celor aproape 30 de kilometri începuți de constructorul Bechtel la sfârșitul anului, dar proiectul s-a blocat după ce antreprenorul a solicitat o majorare substanțială a contractului: cu 130 de milioane de lei față de oferta depusă 326 milioane lei, arată economedia.ro. Motivul invocat de CNAIR pentru rezilierea contractului este „proiectul tehnic neconform”, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, cel care a anunțat, oficial, decizia rezilierii, așteptată de mai multe luni.

Citește și:

Autostrada Transilvania: Reacția Selina după rezilierea contractului pentru lotul Biharia – Chiribiș: „Rezilierea contractului este abuzivă și ilegală/ Se maschează erorile din caietul de sarcini”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare