Închide

Autostrada Transilvania: Reacția Selina după rezilierea contractului pentru lotul Biharia – Chiribiș: „Rezilierea contractului este abuzivă și ilegală/ Se maschează erorile din caietul de sarcini”

Actualitate by Actual de Cluj - mai 17, 2022 0 185

Decizia de reziliere a contractului pentru lotul Chiribiș – Biharia de pe Autostrada Transilvania este „abuzivă, ilegală și maschează erorile din documentația de atribuire”, susține constructorul bihorean Selina, după ce săptămâna trecută CNAIR a anunțat oficial notificarea de reziliere a contractului.

Totodată, firma care construiește pasajul de la Berceni pe Centura Capitalei și ar putea semna contractul pentru execuția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău sugerează că ar fi oportună o comisie guvernamentală pentru a clarifica situația apărută după reziliere.

Contractul semnat în vara anului 2020 pentru o sumă mult sub estimarea CNAIR prevedea finalizarea celor aproape 30 de kilometri (începuți de constructorul Bechtel) la sfârșitul anului, dar proiectul s-a blocat după ce antreprenorul a solicitat o majorare substanțială a contractului: cu 130 de milioane de lei față de oferta depusă 326 milioane lei.

Poziția antreprenorului Selina, conform economedia.ro:

„1. Decizia de reziliere a Contractului, luată de CNAIR SA, este total abuzivă, fiind emisă cu încălcarea flagrantă a prevederilor contractuale și a legislației aplicabile. Beneficiarul a luat această decizie pentru a masca erorile din cadrul Documentației de atribuire aferentă licitației, precum și a deciziilor luate, cu încălcarea regulilor privitoare la activitatea de achiziții publice, de către reprezentanții acestuia pe parcursul derulării Contractului, punând în sarcina Antreprenorului toate obligațiile contractuale, inclusiv cele care îi reveneau Beneficiarului, denaturând prevederile contractuale, CNAIR SA a încălcat prevederile legale întocmind defectuos documentația de atribuire .
2. Conform obligațiilor contractuale, Antreprenorul a efectuat expertize și studii geotehnice, care au reliefat faptul că informațiile de la licitație erau eronate, incomplete și care au evidențiat necesitatea adoptării unor soluții tehnice adaptate conform realității din teren. Rezultatele studiilor au fost validate de Beneficiar, prin acceptarea îndeplinirii Punctului de referință nr. 1…

Ca urmare a celor expuse mai sus, considerăm că vina exclusivă pentru situația în care se află Contractul de lucrări aparține echipei de implementare din cadrul CNAIR SA, care ar fi trebuit să gestioneze acest Proiect și factorilor de decizie din cadrul CNAIR SA”, a transmis Selina.

Citește și:

CNAIR a reziliat contractul pentru lotul Selina de pe Autostrada Transilvania. Lotul Biharia – Chiribiș este blocat din vara anului 2020

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare