Închide

Contractul de 30 de milioane de euro pentru salubrizare Clujului, blocat din nou

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 10, 2014 0 500

Una dintre firmele care face curățenie pe străzile din oraș, Rosal Grup, a contestat, din nou, rezultatul licitației pentru salubrizarea Clujului și anume atribuirea contractului către firme din grupul german RER apropiat în România, potrivit presei, de liderii PDL. Contractul este unul pe opt ani și 30 de milioane de euro și a fost împărțit pe două sectoare.

sursa foto: www.rerbuzau.ro

sursa foto: www.rerbuzau.ro

Rosal arată în contestația adresată Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilro că membrii comisiei de licitație a primăriei au favorizat asocierea de firme din grupul RER care au rămas singură în cursa pentru salubrizarea municipiului, după ce CNCS și instanța a decis anularea primulul rezultat al licitației (atribuirea contractului către Supercom, cu descalificarea ofertei Brantner-Vereș, cealaltă societate care deține un contract similar cu primăria clujeană). Ceilalți participanți la procedură, Rosal și Polaris M. Holding au fost descalificați de comisia de licitație a primăriei.

 

Concret, Rosal arată că, așa cum CNSC a stabilit inițial că primăria a favorizat Supercom și Brantner ca să-și modifice redevența (criteriu de adjudecare), așa a procedat și în cazul asocierii RER Ecologic Service Oradea, Retim Ecologic Service, RER Ecologic Service, RER Ecologic Service Galați, pentru sectorul I. Rosal nu contestă atribuirea contractului pentru sectorul II către respectiv asocierea RER Ecologic Service Buzău, RER Ecologic Service București REBU. Contestația a fost înaintată către CNSC cu câteva zile înainte de expirarea termenului legal. Potrivit președintelui comisiei de licitație, directorul tehnic Virgil Poruțiu, termenul de contestații expira la finalul acestei săptămâni, având în vedere că contractul a fost atribui către grupul de firme RER în 1 iulie. ROsal a cerut anularea rezultatului licitației.

 

CNSC urmează să soluționeze contestația, termenul legal fiind de 20 de zile, cu posibilitatea prelungirii acestuia. Până atunci, semnarea contractului pentru salubrizarea Clujului este blocată. Chiar și așa, de curățarea orașului se ocupă în continuare firmele Rosal și Brantner&Vereș, cărora li s-au prelungit contractactele din toaman anului trecut, până la finalizarea noii licitații.

 

RER Servicii Ecologice Buzău face parte din grupul de firme germane RER şi este precursoare al REBU care a început afacerile cu gunoaie în 1999, deţinând monopolul printr-un contract de asociere cu Primăria Capitalei. Numele RER se leagă de cel al deputatului de Buzău, Cezar Preda, membru de vază al PDL. Potrivit informaţiile din România Liberă, aceasta a fost şi director la RER Buzău, însă a demisionat din funcţiile deţinute la societăţi comerciale în 2005. RER este patronată de familia germană Remmert, dar în România, este încă legată de persoane importante conectate la partidul democrat liberal. RER România se ocupă sau se ocupa de salubrizare în Bucureşti, Timişoara, Buzău, Oradea, Galaţi, Brăila, Tulcea sau Deva, în baza unor contracte cu autorităţile publice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare