Închide

Contract-record pentru consultanță în România : serviciile de supervizare pentru execuția Magistralei de Metrou din Cluj costă 125 milioane lei

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 04, 2022 0 237

Primăria Cluj Napoca ar putea plăti până la 125 de milioane de lei pentru supervizarea magistralei de metrou din municipiu, potrivit unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Este un contract-record pentru acest tip de servicii, direct proporțional cu valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție : 6,66 miliarde lei (1,3 miliarde Euro).

Serviciile de supervizare înseamnă practic, consultanță pe durata contractului de proiectare și execuție, dar și în perioada de garanție. Contractul pentru Magistrala M 1 cu 19 stații a fost lansat în licitație în martie și este unul de tip ,,la cheie”. Spre deosebire de contractele pentru metroul din București, licitația pentru linia de metrou de la Cluj-Napoca include toate componentele, de la structura tunelurilor și a stațiilor până la instalații, finisaje și automatizare. Totodată sistemul de siguranță și automatizare a circulației trebuie să permită nivelul de automatizare „GoA4” (driverless) adică rame fără mecanic de tren. Pentru M1 Cluj-Napoca sunt prevăzute și 16 rame noi. Flota de material rulant va fi constituită din trenuri cu trei vagoane, în lungime de 51 m, cu lățimea de 2,65 m, capacitate nominală/maximă 380/540 locuri. Inițial, termenul pentru depunerea ofertelor era stabilit pentru 9 mai, dar Primăria a prelungit data -limită până la 24 iunie. Durata contractului de proiectare și execuție este de 8 ani, arată economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu