Închide

Contract pentru documentația tehnică destinată construcției sistemului park&ride, lângă Aeroport

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 10, 2019 0 280

Consiliul Județean a semnat contractul pentru realizarea documentației tehnice ce va sta la baza construcției sistemului „park&ride”, în vecinătatea Aeroportului Cluj. Societatea declarată câștigătoare în urma desfășurării licitației de atribuire a acestui contract de servicii este firma Hentza Business. Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 830 000 lei, fără TVA.

Consiliul Județean va asigura integral finanțarea pentru acest prim sistem „park&ride”, ce are ca scop descongestionarea traficului și stimularea mobilității din perimetrul zonei metropolitane clujene, prin utilizarea mijloacelor de transport public în comun, în locul autovehiculelor personale. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a transmis că investiția va genera beneficii multiple, atât pentru clujeni cât și pentru cei ce vizitează sau tranzitează Clujul, prin trecerea la un mod de deplasare mult mai rapid și mai ușor. „Îmi doresc foarte mult să asigurăm infrastructura necesară prin care locuitorii județului Cluj să beneficieze de multiple oportunități de mobilitate, în condiții optime”, a transmis Tișe.

Documentația ce va fi realizată de firma Hentza Business va fi predată Consiliului Județean în următoarele luni, astfel: studiul de fezabilitate până la 1 decembrie 2019, documentația pentru obținerea autorizației de construire până cel târziu în 20 decembrie a.c., în timp ce documentație tehnică de execuție va trebui predată până la sfârșitul lunii ianuarie 2020. În ceea ce privește componenta de asistență tehnică, aceasta va trebui asigurată până la data de 10 martie 2022.

Parcări de tip ,,park&ride” funcționează deja în numeroase oraşe din Europa. Situate la intrările în oraşe, acestea le permit șoferilor din alte localități să îşi parcheze autovehiculele și să folosească pentru a ajunge în zona centrală transportul în comun. În acest fel, se contribuie semnificativ la decongestionarea traficului prin reducerea numărului de autovehicule care circulă în interiorul localității.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare