Închide

Contracandidatul lui Șulea la Primăria Florești: „Anulați amenzile. Nu suntem într-o dictatură”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 13, 2020 0 1030

Reprezentantul Pro România, Radu Fărcaș, candidat la Primăria Florești, îl somează pe actualul edil Horia Șulea să anuleze amenzile pe care acesta le-a aplicat unor localnici care obișnuiesc să-i critice activitatea pe facebook.

Primarul Floreștiului, Horia Șulea a decis să-i amendeze pe cei care-l critică pe facebook, forțând prevederile Legii 61/1991, privind faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Zilele trecute, câțiva floreșteni care obișnuiesc să-i semnaleze derapajele lui Șulea prin intermediul facebook-ului, sau pur și simplu să remarce nereguli administrative, s-au trezit cu „procesul verbal de constatatare și sancționare a contravenției”, care includeau amenzi de 1000 de lei. Motivul?  Pentru jigniri aduse primarului, faptă sacționată conform articolului din lege: „Pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”.

Candidatul PRO România la Primăria Florești, Radu Fărcaș, a transmis un comunicat de presă, prin care atrage atenția că libertatea de exprimare reprezintă un drept al cetățenilor, și că Șulea nu-și poate permite să-l încalce: „Nu suntem într-o dictatură, libertatea de exprimare reprezintă un drept al cetățenilor acestei țări, un drept câștigat cu sânge acum 30 de ani”

PRO România Cluj îi solicită primarului Horia Petru Șulea, condamnat penal în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare, să stopeze acțiunile dictatoriale de amendare a cetățenilor din Florești pentru criticile sau sesizările formulate online.„Suntem consternați că în anul 2020, într-un regim democratic, primarul celei mai mari comune din țara noastră are astfel de preocupări care trădează trăsături narcisisto-paranoice, în loc să acorde atenție implementării măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus sau gospădăririi acestei comunități care, pe bună dreptate, devine tot mai vocală cu privire la problemele cu care se confruntă”, a transmis Radu Fărcaș.

„Domnule viitor fost-primar Horia Șulea, vă amintesc că nu suntem într-o dictatură și că libertatea de exprimare reprezintă un drept al cetățenilor acestei țări, un drept câștigat cu sânge acum 30 de ani. Nu voi mai asista indiferent la modul în care vă bateți joc de acest drept al floreștenilor. Ne-ați testat îndelung răbdarea tuturor, e de înțeles că unii au răbufnit și și-au vărsat frustrările online. Veți fi cu siguranță taxat la vot pentru acest comportament, dar până atunci, în primă etapă, vă solicit public să anulați amenzile pe care le-ați dat unor cetățeni din comuna noastră pentru că și-au exprimat online nemulțumirile cu privire la administrația dumneavoastră”, a mai spus candidatul PRO România la Primăria Florești.

Reprezentanții PRO România anunță că vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la situația creată.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare