Închide

Continuă să crească rata incidenței infecției cu coronavirus la Cluj, și azi în județ sunt identificate printre cele mai multe cazuri noi de infecție din țară

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 22, 2021 0 391

Continuă să crească rata incidenței infecției cu coronavirus la Cluj, unul dintre cele mai afectate județe din țară, azi rata de infectare e de 2,52 cazuri la mia de locuitori, față de 2,49 în urmă cu o săptămână.
De altfel, și azi, în Cluj au fost identificate printre cele mai multe cazuri noi de infecție din țară, după București și Timiș – 138 cazuri noi în județ, iar în total numărul cazurilor depistate de la debutul pandemiei, în primăvara anului trecut, până în prezent, se apropie de 38.900, cele mai multe cazuri înregistrate într-un județ din țară, exceptând Capitala. Rata de infectare e printre cele mai ridicate din țară și azi, depășită doar de București și Timiș. De cealaltă parte, vestea bună este că numărul clujenilor vaccinați ajunge la aproape dublul celor infectați – în total până azi au fost vaccinate în Cluj peste 73.800 de persoane.

Mai menționăm că cele 138 cazuri noi au fost depistate prin procesarea unui număr de aproape 550 de teste de depistare a infecției, dintre care jumătate au fost prelevate de la pacienți care au manifestat simptome.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu