Închide

Consultații gratuite pentru bolnavii de diabet la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 24, 2016 0 181

Consultanții gratuite de îngrijire a piciorului pentru clujenii care suferă de diabet, susținute la Cluj de un specialist în podiatrie.

Consultațiile de la Cluj susținute de Andreas Schmidt fac parte din campania de informare și prevenire inițiată de Asociația de Podiatrie, înființată la Cluj în urmă cu un an și sunt programate în 31 martie și 2 aprilie.
„Prin aceste campanii de informare și prevenire, Asociația de Podiatrie dorește să contribuie la scăderea numărului de afecțiuni asociate diabetului. Este foarte important ca persoanele cu diabet să respecte regulile de igienă și îngrijire a picioarelor și să meargă la control în mod regulat, deoarece prevenția este vitală”, spune președintele asociației de podiatrie, Norina Gâvan.

Studiile medicale arată că diabetul poate duce la afecțiuni majore ale picioarelor. În România sunt efectuate în fiecare zi, în medie, 62 de amputații survenite în urma complicațiilor cauzate de diabet. Aproximativ două milioane de români cu vârsta între 20 si 79 de ani suferă de diabet, potrivit unui studiu epidemiologic.
Consultațiile gratuite se vor desfășura la Centrul Medical de Podiatrie de pe strada Iuliu Moldovan 10. Persoanele interesate sunt invitate să se programeze la unul din numerele de telefon 0364-805-701 sau 0742-222-353.
Asociația de Podiatrie a fost înființată în primăvara anului trecut și urmărește să dezvolte podiatria – îngrijirea medicală a piciorului – în România și să creeze meseria de podiatru la noi în țară.

Schmidt a mai fost o dată la Cluj, în toamnă:

Specialist neamț în podiatrie face consultații gratuite la Cluj

Citește și:

Meserie nouă în România, fac asociație la Cluj ca să promoveze specializarea medicală

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare