Închide

Consiliul Județean dă 320.000 euro ca să-și actualizeze lista cu imobile în proprietate

Administrație by Mihai Prodan - mart. 12, 2018 0 221

Consiliul Județean Cluj dă 320.000 de euro ca să afle ce clădiri, terenuri și drumuri îi sunt în proprietate și să actualizeze datele de la Cartea Funciară.

Instituția a încheiat azi un contract-cadru de 1.164.735 lei plus TVA cu o firmă din București, Topo Hans Impex SRL, ca să îi înscrie bunurile aflate în domeniul public sau privat al județului în evidențele cadastrale și de carte funciară a imobilelor. Mai exact contractul se referă la achiziționarea serviciilor de topografie și cadastru pentru înscrierea în evidențele cadastrale și de carte funciară a imobilelor – clădiri, terenuri și drumuri județene aflate în inventarul bunurilor care aparțin domeniului public sau privat al Județului Cluj, precum și a celorlalte bunuri imobile care urmează să intre în patrimoniului județului Cluj în baza unor hotărâri de consiliu județean sau a altor acte normative. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spune că existența unei evidențe clare și cu date exacte a acestor imobile „este mai mult decât necesară” pentru investiții. Contractul are o durată de patru ani, timp în care vor fi realizate și actualizate toate documentațiile cadastrale necesare înscrierii în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra imobilelor neîntabulate până în acest moment. „În același timp, în ceea ce privește imobilele – clădiri și terenuri, vor fi realizate sau actualizate, după caz, noi relevee în care să fie specificată, în mod clar, suprafața utilă, suprafața construită sau suprafața construită desfășurată, precum și determinarea suprafețelor construite ale spațiilor comune – exprimate în metri pătrați și în cote procentuale, pentru condominiile deținute de Consiliul Județean Cluj. De asemenea, vor fi reactualizate toate informațiile de natură tehnică din cadrul documentelor cadastrale deja întocmite până în acest moment”, arată instituția.

 • Tags
  author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu