Închide

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care o fabrică de agregate din Cluj ajunge în proprietatea unei alte companii

Economie by Actual de Cluj - sept. 22, 2019 0 279

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care o fabrică de agregate din Cluj ajunge în proprietatea unei alte companii.

E vorba de CRH RMX&Agregate SRL, care preia de la compania Pomponio SRL unele active utilizate pentru producerea și comercializarea betoanelor și comercializarea betoanelor și agregatelor, din județele Alba, Sibiu, Cluj și
Hunedoara, tranzacție autorizată în această săptămână de Consiliul Concurenței. În Cluj e vorba de o stație de agregate în Turda.
CRH RMX&Agregate face parte din Grupul CRH, activ în România în domeniul producerii de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton și desfășoară activități de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, de extracție a pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei.
Pomponio SRL are ca obiect principal de activitate realizarea de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și poate realiza, la cerere, și alte tipuri de prefabricate din beton și beton armat pe baza unor proiecte de execuţie puse la dispoziţie de către beneficiar. ”Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, arată Consiliul Concurenței.

CRH a intrat pe piața din România în urmă cu patru ani, prin preluarea fabricilor de ciment Lafarge, după fuziunea dintre Holcim și Lafarge.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu