Consilierii locali au decis: aquapark-ul propus în locul ștrandului Grigorescu va fi scos la licitație prin concesiune de lucrări/”„Ferească Dumnezeu să nu găsim un partener până în 2028!”
ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 12, 2025 0 308

Conform studiului de fundamentare realizat de AE Development, concesiunea terenului de peste 5 hectare din zona Ștrand Grigorescu pentru realziarea unui Aquapark este propusă pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevență fixă anuală de 3,84 milioane de lei și una variabilă de 3% din cifra de afaceri anuală generată de operarea complexului. Potriviti studiului se mai recomandă ca după primii 25 de ani de concesiune, Primăria și concesionarul să realizeze o nouă evaluare oficială a terenului, efectuată de un evaluator autorizat ANEVAR dar și ca redevența fixă anuală să fie recalculată prin raportare la noua valoare oficială a terenului, folosind același principiu al recuperării valorii în 25 ani, cu respectarea condițiilor de la procedura de achiziție.
Valoarea totală a investiției este estimată la 387.567.434,93 lei cu TVA (aproximativ 77,9 milioane de euro). Din această sumă, lucrările de construcție și montaj (C+M) sunt estimate la 179.062.406,10 lei cu TVA (aproximativ 36 milioane de euro). Durata de implementare a proiectului a fost estimată de 36 de luni – 3 ani, iar execuția propriu-zisă a lucrărilor la 28 de luni (2 ani și 4 luni). Viitorul aquapark va fi amenajat pe o suprafață de peste 5 hectare, terenul fiind localizat în vestul intravilanului municipiului Cluj-Napoca, pe malul sudic (stâng) al Someșului, în locul complexului Ștrand Grigorescu.
Deja, Primăria a stabilit prin PUZ-ul felul în care investiția se va materializa pe terenul de 5 hectare. Aquapark-ul urmează să aibă o clădire principală care va adăposti vestiare, spații de alimentație publică, ansamblu de wellness și spa, sala de fitness, aerobic și cycling, dar și un ansamblu de bazine acoperite. Ansamblul va cuprinde și o zonă de agrement exterioară, care va fi disponibilă pe timpul verii și va cuprinde bazine și piscine pentru copii și adulți, plajă exterioară, clădire de acces și construcții independente pentru alimentație publică și pentru spații comerciale, plus o parcare subterană cu 249 de locuri. Aquapark-ul a fost gândit pentru 3.000 de persoane/zi pe timpul verii, dintre care 800 la interior și 2.200 de persoane la exterior.
În cadrul discuțiilor din Consiliul Local, consilierii USR au cerut să se stabilească un termmen limită până la care Primăria să meargă pe această variantă, ca instituția să găsească, prin licitație, un privat care să constraiască acest obiectiv. „Propun măcar informal, ca în 2028, dacă nu găsim un partener până atunci, să existe deschidere pentru revizuirea documentației pentru a actualiza și a veni cu un proiect mai fezabil, repet, dacă până atunci nu cumva se realizează”, a propus liderul consilierilor USR, George Trif.
Viceprimarul Dan Tarcea a replicat că este optimis motiv pentru care un scenariu ca cel propus de USR nu se impune.
„Ferească Dumnezeu să nu găsim un partener până în 2028! Dacă Consiliul Local va da un vot pozitiv acestui studiu, vom face toate demersurile necesare pentru a putea să lansăm licitația de concesiune pentru lucrări și servicii. Vom vedea la prima licitație ce se întâmplă. Eu sunt optimist și cred că vor fi interesați. Va trebui să facem o reevaluare după prima licitație dacă nu vine cineva, nu să stăm până în 2028”, a atras atenția Dan Tarcea.
sursă foto: https://eclujeanul.ro/
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
FOTO Arhitectul-șef al județului, ales primar de oraș/Va conduce Albinaria, orașul “desenat” de elevii de clasa a 4-a de la Racoviță după principii sănătoase de urbanism
iun. 18, 2025 0
-
FOTO Începe festivalul studenților de la teatru-film/Zece zile cu proiecții și spectacole gratuite la sediul de pe strada Kogălniceanu dar și în alte locuri din Cluj
iun. 18, 2025 0