Închide

Conflictul ipocriților din USR Cluj. Ungureanu se victimizează amenințând că nu mai candidează la Primărie din cauza unei probleme „penale”. În realitate, el și conducerea USR Cluj erau la curent cu problema „penală”

ActualitateOpiniePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 07, 2020 2 2667

Chiar dacă lista candidaților la Consiliul Local Cluj Napoca a fost validată în forurile superioare ale USR, un conflict stăruie în cadrul organizației locale, de mai bine de câteva săptămâni, vizat fiind candidatul poziționat pe locul 2, respectiv Traian Daniel Mihai. Intrat în cursa pentru Primăria Cluj, deputatul USR Emanuel Ungureanu amenință că nu va mai candida în 27 septembrie, dacă Traian Daniel Mihai n-o să fie scos de pe lista de candidați, pentru că omul ar avea o problemă „penală”.

Traian Daniel Mihai (foto sus, în mijloc cu copilul în brațe), student la medicină, era considerat unul dintre caii de cursă lungă ai organizației USR Cluj, motiv pentru care a și fost poziționat pe un onorant loc doi, pe lista candidaților la forul municipiului Cluj Napoca.

Acum, brusc Ungureanu s-a trezit că problema „penală” pe care ar fi ascuns-o Traian Daniel Mihai îl vulnerabilizează și pe el și partidul.

Eu am dat un termen până luni ca acest domn să fie scos de pe liste. El în momentul în care a intrat în USR a ascuns că are condamnare penală. Acum nu mai are cazier, fapta s-a petrecut în urmă cu mai mulți ani, dar nu contează. El a avut condamnare. Din punctul meu de vedere, trebuie să fim un partid cu oameni care au etică, coloană vertebrală, verticalitate, oameni corecți. El, acest domn, folosindu-se de tehnici electorale neobișnuite pentru USR, a reușit să se cațere pe liste de CL pe un loc fruntaș. Conducerea internă a USR a încercat să-l îndepărteze, dar se fac jocuri în culise și a câștigat acel loc. Eu am avertizat cu tot calmul din lume filiala și conducerea centrală că nu voi accepta să candidez niciodată având în echipă pe cineva care a avut condamnare penală”, a declarat Ungureanu pentu Actual de Cluj.

Problema candidatului Traian Daniel Mihai era cunoscută de conducerea organizației USR Cluj și chiar a fost tranșată la nivelul Comisiei naționale de arbitraj

În urmă cu mai mulți ani, Traian Daniel Mihai a fost implicat într-o altercație. „A ieșit cu soția, iar cineva s-a luat de ea. Traian  l-a lovit cu pumunul pe cel care i-a insultat soția. A fost deschis proces, iar instanța i-a aplicat o amendă penală lui Traian, de 500 de lei. Omul a fost reabilitat, dar sigur, a rămas dosarul și amenda penală”, a povestit un membru USR Cluj.

Deși Ungureanu afirmă că Traian Daniel Mihai ar fi ascuns această problemă, în realitate nu s-a întâmplat deloc așa. Dimpotrivă. În urmă cu mai bine de un an, când a anunțat ca ar dori să candideze, Traian Daniel Mihai și-a anunțat colegii din Biroul Național. „Nu am specificat în cererea de adeziune, pentru că nu mi-am dat seama că aceasta poate fi o problemă…”, le-ar fi spus el colegilor săi din conducerea USR Cluj. Aceștia i-au răspuns că de vreme ce este reabilitat, nu mai poate fi vorba de o problemă, că i-au discutat cazul și că poate să-și înscrie liniștit candidatura.

De altfel, conversația dintre Traian Daniel Mihai și membrii conducerii USR Cluj a fost printată și a ajuns pe masa Comisiei naționale de Arbitraj a USR, motiv pentru care s-a decis ca el să nu fie scos de pe lista candidaților la Consiliul Local.

Decizia Comisiei de Arbitraj îl enervează, însă, pe Ungureanu, care continuă să facă presiuni. Deși oficial canidatura lui Traian Daniel Mihai este validată și a fost păstrată pentru alegerile locale din 27 septembrie, USR-iștii clujeni l-au scos din prezentarea de pe site-ul partidului (foto jos). De menționat că în umă cu câteva zile, Traian Daniel Mihai era poziționat pe locaul al doilea.

Sursa Foto: Site USR

Ungureanu, gelos pe inițiativele lui Traian Daniel Mihai 

După cum reiese și din imaginea din deschidere, Emanuel Ungureanu era foarte apropiat de Traian Daniel Mihai și de familia acestuia. „Traian Daniel Mihai era mâna dreaptă a lui Ungureanu, până anul trecut prin vară”, a confirmat și o sursă din partid pentu Actual de Cluj. Dar pentru că Traian Daniel Mihai a început să aibă inițiative pe zona medicală, Ungureanu a considerat că îl concurează pe el și i-a cerut să se oprească. „Ambițios din fire, Traian a continuat cu inițiativele lui, motiv pentru care relațiile cu Ungureanu s-au stricat iremediabil”, a relatat aceeași sursă.

Brusc și dintr-o dată, s-au trezit oamenii lui Ungureanu din USR Cluj să-i reproșeze lui Mihai Traian Daniel că problema lui penală nu poate fi trecută cu vederea. Așa s-a întâmplat că acest conflict a ajuns la masa Comisiei de Arbitraj a partidului, de la nivel național. „Traian a fost în măsură să demonstreze că nu a mințit, că și-a informat colegii cu privire la situația sa. Există print screen după conversația lor. Da, și eu consider că o situație de genul acesta ar putea reprezenta o vulnerabilitate pentru partid, însă acest lucru nu înseamnă că trebui să fim incorecți. Rezolvarea trebuie să fie una echitabilă”, a comentat pentru Actual de Cluj Elek Levente, membru în Biroul Național al USR. Elek spune că le-a propus colegilor săi să se retragă de pe lista candidaților și Alexandra Oană și Radu Boloveschi, având în vedere că ei i-au comunicat lui Traian Daniel Mihai că problema penală nu mai e atât de penală, dacă s-a trecut prin etapa de reabilitare. „Ei l-au sfătuit că poate să candideze, i-au aprobat candidatura în forul județean, l-au încurajat în campanie și acum brursc nu mai vor să și-l asume? Autorii morali și responsabilii pentru această criză sunt cei care știau și i-au permis lui Traian să-și înscrie candidatura. Prin urmare, toți trebuie să se retragă de pe liste”, a spus Elek.

Problema lui Ungureanu e de fapt un sondaj realizat recent, care-l cotează în preferințele electorale ale clujenilor cu 9%, mult sub nivelul partidului 

Un alt aspect care-l supără pe Ungureanu zilele acestea, și care-l cam determină să iasă din cursa electorală pentru primăria clujeană, se referă la rezultatele unui sondaj care ar fi fost realizat recent la comanda USR Cluj. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Emanuel Ungureanu e cotat în preferințele electorale cu un procent de 9%, mult sub nivelul cumulat de propriul partid. E un argument care ar putea să-i strice calculele, cum că va fi reintrodus pe un loc eleigibil la alegerile parlamentare din iarnă. De altfel, Ungureanu admite chiar el că se folosea de campania pentru primărie, pentru a-și pregăti terenul la alegerile parlamentare din iarnă.

”(…) Scopul contracandidaților lui Boc este să dea în mine. Eu sunt singurul care îi face opoziție serioasă. Eu nu vreau să dau explicații pe stradă că partidul anti-corupție are un om cu probleme penale. Ce voi face? Îmi voi vedea de munca mea de deputat. În toamnă voi cere încrederea pentru un nou mandat de deputat„, a comentat Ungureanu pentru Actual de Cluj.

Vom reveni cu informații pe marginea acestui subiect

Sursa Foto: USR/facebook

A colaborat Cătălin Suciu

 

2 comentarii

  1. Povesti. Traian Daniel Mihai numai o functie banoasa vina. Si pe mine m-a abordat in schimbul votului meu. Face pe victima ipocritul. Pe cine sa fi gelos dl. Ungureanu, pe un student la a treia facultate?

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare