Închide

Conferinţă despre viitorul educaţiei. Peste 280 de profesori şi specialişti se adună la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 15, 2018 0 119

 

Peste 280 de profesori și specialiști în educație din România, dar și din țări ca Argentina sau Lituania se adună la Cluj pentru a identifica modul în care învățarea poate deveni mai relevantă.  Fundația Noi Orizonturi organizează în 17 noiembrie la Cluj-Napoca conferința Arhitecții Educației, ajunsă la cea de-a treia ediție, ce are ca temă: Construim abilități pentru viitor.

„Atunci când vorbim despre abilități pentru viitor, am putea să fim tentați să credem că doar competențele digitale vor mai conta, însă cetățenii activi care demonstrează gândire critică și creativă, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a inova, de a opera la nivel global, educați din punct de vedere financiar, buni comunicatori vor fi cei care vor prospera cu adevărat”, spun organizatorii.

Conferinţa se doreşte a fi o platformă de dezbatere și explorare a unei soluții viabile pentru a transforma școala românească și a oferi o educație mai bună: învățarea prin serviciu în folosul comunității (service learning). Această nouă perspectivă abordează probleme și provocări reale pentru elevi și comunitățile din care fac parte, spun organizatorii.

Evenimentul este parte integrantă a proiectului “ReSursa de Service Learning” susținut prin programul de granturi al unei companii private.

Peste 280 de profesori și specialiști în educație din România, dar și din țări cu tradiție în această abordare a educației precum Argentina sau Lituania sunt aşteptaţi la evenimentul de la Cluj. Aceștia vor susține prezentări și ateliere practice axate pe comunitate ca spațiu de învățare, motivarea elevilor să învețe, importanța erorii în învățare sau Școala Altfel pe tot parcursul anului.

Agenda evenimentului și mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul fundației, organizatorul evenimentului.

„Suntem conștienți de problemele cu care se confruntă profesorii și directorii în școlile din România. Știm că nu există un singur răspuns corect sau o singură rezolvare. Dar ceea ce putem să facem noi este să le oferim un spațiu sigur în care să dezbată idei, să intre în contact cu abordări pedagogice relevante și să experimenteze modele colaborative de lucru la clasă. Avem încredere că oamenii care sunt astăzi la catedră pot și doresc să schimbe modul de predare, iar noi suntem aici să îi ajutăm în acest proces”, a declarat Sorana Pogăcean, coordonatorul de formare și mentorat al fundației.

Fundația Noi Orizonturi vine în sprijinul profesorilor și a educatorilor care caută metode mai bune de învățare, prin prima bibliotecă online cu resurse despre învățarea prin serviciu în folosul comunității. Ele pot fi descărcate și folosite în activități educaționale diverse, atât la clasă, cât și în Școala Altfel.

 

 

 

Conferința Arhitecții Educației este organizată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu CLAYSS Latin America, Transylvania College și Universitatea Babeş-Bolyai.

 

Sursa foto: Fundaţia Noi Orizonturi, Arhitecţii Educaţiei ed I

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu