Închide

Conducerea Aeroportului e în aer. Prefectul a atacat Hotărârea Consiliului Județean, privind numirea noului Consiliu de Administrație

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 16, 2017 1 773

Disputa politică între instituțiile administrative ale Clujului continuă. Consiliul Județean a fost notificat de Prefectură cum că a atacat în Contencios Administrativ, Hotărârea de numire a noului Consiliu de Administrație al Aeroportului Internațional „Avram Iancu”.  Noul Consiliu de Administrația urma să-și intre în atribuții – conform Hotărârii Consiliului Județean – de mâine, 17 octombrie. Intervenția Prefecturii suspendă de drept această Hotărâre, astfel că Aeroportul clujean ar rămâne complet fără conducere, arată juriștii Consiliului Judetean.

Liderul administrației județene, Alin Tișe, spune că prefectul Aurel Cherecheș și PSD au vrut să-i dea o mână de ajutor directorului de la Aeroport, David Ciceo, dar că în realitate mai mult l-au încurcat: ”Niște persoane cointeresate au făcut trafic de influență pe la prefectul Chercheș însă ce nu știu domnii aceștia e faptul că mai tare au încurcat lucrurile. De mâine, oficial, Aeroportul nu mai are nici Consiliu de Administrație, nici Director, pentru că noi avem în vigoare o mai veche Hotărâre prin care s-a stabilit că mandatele celor din conducerea actuală sunt valabile numai până la finalizarea procedurii de selecție a noului Consiliu de Administrație. Prin urmare, dacă este să ne luăm după amenințările celui mai de neînlocuit director de pe pământ, ar trebui să vedem de mâine cum pică avioane, cum tot Aeroportul se oprește, cum traficul se blochează,  iar avionanele nu mai circulă”, comentează Tișe. El a adăugat că din punctul său de vedere, Hotărârea adoptată de Consiliul Județean s-a adoptat perfect legal, prin respectarea prevederilor Ordonanței 109, care stabiliește condițiile de numire a conducerilor la nivelul regiilor/companiilor de stat. „Personal nu am niciun interes să mai convoc vreo ședință de Consiliu Județean, pentru a repara nesimțirea acestor indivizi. Să o convoace cine dorește, pentru că procedural asta ar trebui, să ne întrunim să alegem un Consiliu de Administrație provizoriu, și un director interimar, până când instanța se va pronunța pe această speță. Dar cine a încurcat situația, n-are decât să o rezolve. Este peste puterea mea de înțelegere cum de la toate celelate structuri pe care le avem în proprietate am reușit fără probleme să implementăm legea, numai la Aeroport nu s-a putut, din pricina mafiei care s-a aciuat acolo”, spune revoltat Tișe.

Reprezentanții Prefecturii nu au venit încă cu un punct de vedere, pentru a justifica motivul pentru care au atacat Hotărârea Consiliului Județean, dar au transmis că o vor face.

Cum s-a ajuns la acest blocaj? 

Juriștii Consiliului Județean au explicat pentru Actual de Cluj că Hotărârea atacată de Prefect nu făcea decât să stabilească un termen privind preluarea atribuțiilor de către noul Consiliu de Administrație al Aeroportului. Aceasta Hotărâre e suspendată de drept, odată cu intervenția prefectului. Rămâne însă în vigoare Hotărârea inițială, prin care s-a stabilit procedura de selecție a noului Consiliu de Administrație.  Acest act prevede ca actualei conduceri să-i înceteze de drept mandatul, din momentul numirii noului Consiliu de Administrație. Juriștii spun că numirea noului Consiliu de Administrație e perfect valabilă, conform procedurii legale de selecție organizate și finalizate la comanda Consiliului Județean. Ca atare, arată reprezentanții instituției, începând de mâine,  Aeroportul nu va mai avea conducere. În mod normal, noul Consiliu de Administratie trebuia să se întrunească mâine pentru a desemna un director interimar, până la definitivarea concursului pentru acest post. De altfel, toate posturile de directori ar urma să fie scoase la concurs, iar Tișe apreciază că, de fapt, aceasta este spaima cea mai mare pentru Ciceo și oamenii săi.  „Cei care au construit o adevărată mafie în Aeroport nu vor să dea concurs pe posturi pentru că se tem de concurență. Dar toți angajații ar trebui să știe că locurile lor de muncă nu sunt girate de acești mafioți, ci de investițiile de peste 120 de milioane de euro, pe care le-a făcut Consiliul Județean. Dacă noi nu am fi investiti banii aceștia, niciodată Aeroportul nu ar fi avut nevoie de 300 de angajați. Oamenii mai trebuie să știe că cei care conduc Aeroportul nu au făcut nicio performanță managerială, pentru că nu au întors niciun leu în bugetul Consiliului Județean. Tot ceea ce s-a realizat în Aeroport s-a făcut din banii Consiliului Județean, din banii clujenilor”, a  comentat Tișe.

Așteptăm un punct de vedere și din partea actualului director al Aeroportului, David Ciceo.

Un comentariu

  1. mda, psd a simtit loc de bete in roate.
    nu ca ar avea ceva de zis, sau de prezentat un om competent sau un plan de investitii, sau sau sau
    put si simplu au simtit nevoia sa se urineze pe 2 milioane de rromani cat circula anual pe acest aeroport de dragul scandalului

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.