Închide

Condiția de fotbalist în România. Accepți ce-ți spun iubiții conducători, altfel ești out!

Sport by Catalin Suciu - iun. 12, 2017 0 1288

Filipe Nacimento și Bryan Nouvier, doi dintre jucătorii pe care s-au bazat clujenii în  sezonul trecut. n-au mai fost luați în cantonament la Poaia Brașov, acolo unde „feroviarii” se pregătesc sub comanda noului antrenor Dan Petrescu.

Cei doi au fost propuși pentru un schimb la Astra Giurgiu, echipă aflată în reconstrucție, fără un lot stabilit și cu un buget de austeritate, așa cum a anunțat conducerea giurgiuvenilor. Nascimento și Nouvier ar fi urmat să plece la AStra, iar la Cluj ar fi sosit în schimbul celor doi Silviu Lung jr.  Doar că fotbaliștii clujenilor s-au opus și n-au de gând să meargă la Astra sub nici o formă.

Oficialii clujenilor au luat foc, iar Petrescu i-a scos din lot pe cei doi. Dacă nu vor accepta un transfer pe placul celor care conduc clubul, Nascimento și Nouvier ar putea începe viitorul sezon în liga a III-a, acolo unde CFR-ul își înscrie echipa secundă.
Nouvier a jucat 36 de meciuri pentru CFR Cluj în acest sezon, în care a dat cinci pase de gol, și are o cotă de transfer de 750.000 de euro. Mijlocașul francez de 21 de ani mai are contract cu echipa din Gruia până în vara lui 2018.

Nascimento a fost transferat de CFR în vara lui 2015 și a jucat 29 de meciuri pentru clujeni în acest sezon, marcând 6 goluri și reușind 4 pase decisive. Cotat la 700.000 de euro, mijlocașul central de 22 de ani mai are contract cu CFR tot până în 2018.

E o modalitate des întâlnită în România ca un fotbalist să fie „exilat” de la prima echipă dacă nu acceptă o propunere mai mult sau mai puțin avantajoasă din partea conducerii. Ambii mai au contract cu CFR-ul și s-au numărat printre jucătorii apreciați de fostul antrenor Vasile Miriuță.

CITIȚI ȘI: SPECIAL Curiosul caz al portughezului Filipe Nascimento, diamantul neșlefuit al CFR-ului

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare