Închide

Condamnat la închisoare și suspendat de propriul partid, primarul Floreștiului își anunță candidatura pentru un nou mandat….ca independent

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 18, 2020 0 722

Cercetat penal și condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, primarul comunei Florești nu are de gând să-și părăsească fotoliul. Recent, Horia Șulea a fost suspendat de Partiul Național Liberal din toate funcțiile pe care le deținea, cea de președinte al organizației din Florești și de vicepreședinte județean.

Decizia a fost luată după ce Șulea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare la finalul lunii decembrie 2019.  Magistraţii Judecătoriei Cluj i-au condamnat pe Horia Şulea, primarul comunei clujene Floreşti, pe fostul primar Ioachim Vancea şi pe Florin Zanc, directorul tehnic din Primărie, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie. Procurorii l-au acuzat pe Sulea pentru că în calitatea sa de primar şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. A semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei.

În ciuda condamnării, Șulea nu are de gând să renunțe la primărie. Chiar și fără sprijinul politic al PNL. Acesta ar fi anunțat deja că va candida pentru un nou mandat în Florești, dar ca independent. PNL l-ar propune în schimb pe actualul viceprimar Bogdan Pivariu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu