Închide

Concurs internațional de jazz la Cluj, pe malul Someșului, premii de 5.000 de euro la Jazz in the Park

Cultură by Actual de Cluj - feb. 06, 2018 0 1128

Se deschid înscrierile pentru a patra ediție a concursului internațional Jazz in the Park, pentru trupele din toată lumea care cântă jazz și care pot câștiga în total premii de 5.000 de euro.

Concursul are loc în cadrul festivalului cu același nume, în weekendul 22-24 iunie, când formațiile finaliste cântă în fața publicului festivalier și a juriului. „Încet-încet, concursul Jazz in the Park a devenit una din cele mai importante și interesante componente din festival, tocmai de aceea am decis ca în acest an să organizăm concursul în weekend”, spune directorul festivalului, Alin Vaida. „Ne așteptăm la trupe variante, din toate colțurile lumii, dar și la un public foarte numeros. Plaja din cartierul Grigorescu a devenit spațiu consacrat pentru acest concurs. Cred că cel mai important lucru pe care îl realizăm cu acest proiect este că dăm șansa trupelor să cânte într-o atmosferă de festival, în aer liber, în fața juriului și a unui public numeros”.

La concurs se pot înscrie muzicieni de jazz indiferent de nivelul lor de experiență, de instrumentul la care interpretează, vârstă sau naționalitate. Premiul I constă în 9.000 de lei, adică aproximativ 2.000 de euro, iar câștigătorii primesc și două contracte pentru a cânta în acest an și anul viitor la festivalul Jazz in the Park.

Concursul este jurizat de specialiști ai domeniului: Ștefan Vannai – profesor de jazz, Bágyi Balázs – președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Radu Pieloiu – membru în trupele Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina, Marius Chivu – redactor Dilema veche și Aranka Takacs – managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare