Închide

Concurs destinat tinerilor artiști lirici, la Cluj-Napoca. Gala Laureaților are loc vineri

ActualitateCultură by Actual de Cluj - iun. 07, 2023 0 126

Concursul Verum Solitus Vocal Competition este organizat de Opera Națională Română și de Asociația New Hope și este destinat tinerilor artiști lirici din România și Republica Moldova.

„VERUM SOLITUS Vocal Competition este un proiect de viziune culturală co-organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca împreună cu Asociația Culturală New Hope, ce aduce în atenție un nou concurs de interpretare muzicală – canto, cu desfășurare la Cluj-Napoca, în perioada 6-9 iunie 2023. Proiectul a luat naștere din dorința de a descoperi și susține interpreții de operă ai zilelor noastre, marcând anul 2023 cu o nouă competiție în România, adresată tinerelor talente ale universului operistic”, se arată în comunicatul de presă.

Concursul le oferă tinerilor artiști oportunitatea de a cânta pe marile scene. Din juriu face parte și mezzosoprana Viorica Cortez, care a venit de la Paris pentru acest eveniment, dar și alți 11 manageri și directori artistici ai instituțiilor lirice din România și Republica Moldova.

Gala Laureaților, la Cluj-Napoca 

Câștigătorii concursului au oportunitatea de a cânta pe scenele tuturor instituțiilor lirice din România, începând cu celebra scenă a Operei Naționale Române Cluj-Napoca din cadrul Galei Laureaților a Concursului, programată în 9 iunie.

Finala concursului va avea loc vineri, 9 iunie, la Cercul Militar Cluj-Napoca. În urma primei etape au fost selectați 10 tineri artiști. Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Operei clujene aflată sub conducerea Maestrului dirijor David Crescenzi, directorul artistic al instituției.

„Aducem sincere mulțumiri pentru sprijinul generos pe care TeraSteel, sponsorul principal al Concursului vocal VERUM SOLITUS, l-a acordat proiectului nostru. Prin această colaborare am reușit să aducem împreună două lumi aparent diferite, dar la fel de importante pentru dezvoltarea comunității noastre”, se mai arată în comunicatul Operei Naționale Române Cluj.

Premii pentru artiștii lirici

Concursul oferă două mari premii, unul pentru voce feminină și unul pentru voce masculină, premii ce constau în contracte cu 11 opere, respectiv toate instituțiile lirice reprezentate de jurați. Mai mult, în finala concursului, publicul va avea ocazia să voteze în timp real interpreții favoriți, fiind acordat în Gală și un Premiu al Publicului, reprezentând un contract cu Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Biletele pentru Gala Laureaților pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și de la Agenția de Bilete a Operei.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu