Închide

Concurs de roboți-sumo la UTCN

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - mai 05, 2015 0 454

Celebră deja după câteva ediții, competiția roboților-sumo construiți de studenții de la Cluj are ediție nouă, în 9 mai.

E vorba de Battlelab Robotica, o competiție de roboți construiți de studenții Universității Tehnice din Cluj, care a ajuns la a cincea ediție, în amfiteatrul UTCN P03 de pe strada George Barițiu. Roboții sunt autonomi și sunt construiți capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers. La ediția din acest an sunt înscrise peste 20 de echipe, care au muncit câteva luni la realizarea robotului, investind sume consistente, în special pentru studenți, de ordinul a sute sau chiar mii de euro. Pentru a fi capabili să construiască roboţii, studenţii s-au folosit de cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare, pentru că acesta e un proiect complex care implică atât partea tehnică, cât şi cea de management, spun reprezentanții UTCN. Echipele pot avea în componență până la patru studenți, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament.

Roboţii vor trebui să respecte dimensiunile clasei mega (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime). Echipele cu performanţe deosebite vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Europene de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu