Închide

Concluziile lui Sabău la finalul cantonamentului din Austria! Ce jucători importanți nu vor putea juca în primele etape

Sport by Actual de Cluj - iul. 06, 2024 0 1456

„Studenții” au încheiat cantonamentul din Austria cu un pas greșit în duelul cu Slovan Liberec, cehii câștigând cu 2-0. Rabusic a deschis scorul din penalty în minutul 52, tabela fiind închisă de Varfolomeev în minutul 90.

Echipa de start: Gertmonas, Boboc, Masoero, Cristea, Chipciu, Bic, Popescu, Rață, Nistor, Silaghi, Bettaieb. La pauză, Mamdou Thiam a intrat în locul lui Vadim Rață, aceasta fiind unica schimbare în echipa noastră.

 

La finalul partidei, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a tras concluziile după această perioadă de pregătire de 12 zile în Austria:

Despre amicalul cu Slovan

„Am reușit să ducem 90 de minute majoritatea jucătorilor, cu mici excepții. L-am schimbat pe Rață pentru că el are deja minute jucate, a evoluat și la echipa națională și avea nevoie de minute Thiam.

Partea bună este că am reușit în prima repriză să avem controlul, să avem posesia. Ne-am creat câteva situații. A doua repriză ei au schimbat, având două echipe care au evoluat câte 45 de minute. Noi încă nu avem un ritm bun. Unii sunt la un nivel bun de pregătire, alții mai au de lucru, fiind la 70% – 80%. Am venit pe rând, sunt mici probleme. Trebuie să găsesc soluții cât mai rapid pentru că ne așteaptă meciul cu FCSB, peste aproape o săptămână, opt zile.

Încă nu avem ritm. Sigur, suferim atunci când trebuie să verticalizăm, să aducem cât mai mulți jucători în preajma careului.”

Despre nivelul la care sunt Thiam și Berto

„Și Thiam și Berto sunt jucători pe care încă nu mă pot baza la început de campionat. Au foarte puține antrenamente, riscul mare să se accidenteze. Nu pot în momentul de față. Trebuie să am mare răbdare. Trebuie să mă bazez pe jucătorii care au început din prima zi pregătirea. Nu va fi ușor. Trebuie să adaptez și sistemul de joc.”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare