Închide

Concert cu flautist și marimbafonist la etern-închisul Muzeu de Istorie

Cultură by Actual de Cluj - iul. 10, 2018 0 112

Concert neobișnuit la muzeu, cu flautist și … marimbafonist. Se întâmplă marțea viitoare la ora 19 la eternul-închis Muzeu Național de Istorie a Transilvaniei, când în sala de la etajul 2 a instituției e programat un recital extraordinar al flautistului de origine română Matei Ioachimescu și a marimbafonistei Irina Rădulescu. Evenimentul face parte din seria “Seratele Muzelului” organizat în fiecare lună de muzeu.

Cei doi artiști au construit spectacolul “Origins” dintr-o serie de partituri moderne, care reunesc elemente originare din muzica celtică, afro-americană, spaniolă, japoneză, dar și de inspirație folclorică transilvană, macedoneană sau din tango-ul argentinian. „Diversitatea stilurilor muzicale redate în partiturile moderne reprezintă o metaforă pentru societatea contemporană și uniformizată prin globalizare, care își găsește liniștea prin întoarcerea la rădăcinile fiecărei culturi. Clujul este un oraș european intercultural, deschis în fața diversității, iar acest spectacolul surprinde, la un nivel înalt artistic, această trăsătură”, explică directorul Felix Marcu.

Flautistul Matei Ioachimescu este absolvent al Universității de Muzică din Viena și a concertat, între altele, la Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center și Suntory Hall în Tokyo. Alături de concert muzeul pregătește și o expoziție de instrumente muzicale din secolele XVIII – XIX, cu Orga de Procesiune în prim plan, un instrument remarcabil, construit de Johann Baumgarten la Sighișoara în anul 1752.

Program:

Rhonda Larson – “Lughnasa” pentru flaut și percuție
Nathan Daughtrey – “Azul” pentru flaut și marimbă
Ian Clarke – “Zoomtube” pentru flaut solo
Astor Piazzolla – “Oblivion” pentru flaut și marimbă
Astor Piazzolla – “Bordel 1900” pentru flaut și marimbă
Manuel de Falla – “Danza Ritual del Fuego”, pentru flaut și marimbă
Roberto Di Marino – “The Nightfall” pentru flaut și marimbă”
Miroslav Tadic – 4 Dansuri Macedonene
Keiko Abe – “Voice of Matsuri Drums”, pentru marimbă solo
Bela Bartok – Dansurile românești pentru flaut și marimbă

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu