Închide

Concept inovativ de școală la Cluj, își deschide porțile în toamnă, pe curricula Marii Britanii. „E unic în Europa Centrală și de Est!”

EducaţieRecomandarea redacției by Actual de Cluj - mai 21, 2015 1 3591

Concept neobișnuit de școală la Cluj: o fundație lansează o „școală regală”, un concept inovator în educație despre care spune că e „unic în Europa Centrală și de Est”. Proiectul e patronat de Regele Mihai al României.

„În prezent, există şcoli de stat, şcoli private şi şcoli confesionale; Royal School in Transylvania este
“a 4th way school” – o școală care promovează o a 4-a cale în educaţie – materializată într-o formă de guvernare inedită: 13 fondatori şi un consiliu de 39 de guvernatori, specialiști din ţară şi străinătate, în diverse domenii. Este o iniţiativă pornită din comunitate, susţinută de comunitate, axată exclusiv pe dezvoltarea copilului și nu pe profit”, explică directorul Royal School in Transylvania, Julian Hingley.

Royal School in Transylvania se va deschide în Cluj-Napoca, în 1 septembrie, şi va avea, pentru început, clase primare și o clasă de gimnaziu pentru copii de la 4 la 12 ani. Elevii vor învăţa după Curriculumul Naţional al Angliei, iar în oferta educaţională se află şi studierea limbii române, maghiare şi germane, ca limbi materne. Școala va funcționa pe strada Henri Barbusse din Mărăști, la parterul clădirii Cluj Business Center. Şcoala se va susţine financiar din taxele de şcolarizare şi din proiecte care, pe lângă surse de finanțare, vor aduce și plus valoare ofertei educaţionale pe care o propune noul concept, explică Hingley. De altfel, fundația care administrează școala a iniţiat un program de internship, în colaborare cu Universitatea „Babeş-Bolyai”: studenţi din anul III şi/sau masteranzi au posibilitatea să îşi perfecționeze cunoștințele despre pedagogie și să lucreze într-un sistem academic internațional, în cadrul noii şcoli.

Scrie un comentariu

  • Articole similare