Închide

Comuna Florești se pregătește pentru transportul în comun verde. Își va cumpăra și o dronă

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 13, 2022 0 305

Primăria Florești va cumpăra echipamente pentru echiparea stațiilor de transport în comun din localitate cu automate de bilete și mobilier urban inteligent care vor permite ca în localitate să circule autobuze electrice. Deja administrația din Florești s-a asociat cu Primăria Cluj-Napoca și vor cumpăra 18 de autobuze electrice cu burduf, cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Achizițiile care pregătesc racordarea comunei la transportul verde, nepoluant, se vor face tot cu fonduri din PNRR.

 

Consilierii locali din Florești au aprobat la ședința din 13 mai un proiect care vizează investiții în transportul în comun din localitate. Intenția este de a se cumpăra automate de eliberarea a legitimațiilor de călătorie (2 bucăți), mobilier urban inteligent (stații de autobuz inteligente de 4m, respectiv 6 metri, în total 8 bucăți), o dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamitati naturale, dar și panouri electronice de informare pentru călători (6 bucăți).

Așadar, Consiliul Local Florești s-a reunit într-o ședință extraordinară, vineri, 13 mai, pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea participării în cadrul proiectului „Investiții în sisteme TIC, în comuna Florești, județul Cluj”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC.

„Așa cum știți, în urmă cu puțin timp am aprobat parteneriatul cu primăria Cluj-Napoca, prin care vor fi puse în funcțiune autobuze electrice și în comuna Florești. Cu restul banilor, care ne sunt alocați nouă din fondul local al PNRR, am făcut aceste investiții ce erau necesare pentru a fi complementare cu acel tip de transport public verde. Asta este ce ne-a mai rămas din bani, ne-am fi dorit să fie mai mulți, dar sunt doar circa  325.000 de euro”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare