Închide

Competiţie pentru startup-uri în Cluj şi alte patru oraşe din ţară

Economie by Kristina Reştea - feb. 13, 2018 0 675

 

Încă o sesiune de concursuri pentru antreprenorii la început de drum: acceleratorul Innovation Labs 2018 în invită pe tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună în aplicare ideile în Hackathoanele și programele de mentorat organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Potrivit organizatorilor, înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se va desfășura între 3 martie și 21 mai 2018, este organizat de către Asociația Tech Lounge.

Innovation Labs 2018 urmărește 7 direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment ce oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv. Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media. Evenimentul final al Innovation Labs ar trebui să reprezinte pentru participanţi șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.

  • 12 februarie – 1 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din București;
  • 3 – 4 martie 2018: Hackathonul din București, în cadrul Universității POLITEHNICA din București;
  • 12 feb – 8 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara;
  • 10– 11 martie 2018: Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

 

Conform unei analizie IT publicate de asociaţia ARIES Transilvania, 54% din totalul startup-urilor apărute în 2016 sunt concentrate în patru mari oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. În Cluj, numărul de startup-uri aproape s-a triplat faţă de 2011.

Deşi e al doilea cel mai important centru IT al ţării, Clujul mai are de lucru la capitolul Inovare:

 

Clujul se visează „Capitală a Inovării”, dar nu prea inovează. Care sunt motivele (studiu)

 

 

 

Sursa Foto: Innovation Labs Cluj 2017

 

 

 

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare