Închide

Competiție de oină la Cluj, participă o echipă din Anglia. „Am fost uimiți de faptul că în Marea Britanie nu s-a auzit de un sport național al unei alte țări europene”

Sport by Actual de Cluj - mai 17, 2019 0 280

Inedit, la una dintre puținele competiții de oină din țară, Cupa Transilvaniei care are loc mâine la Cluj-Napoca, participă și o echipă din Londra, formată exclusiv din englezi.

La Cupa Transilvaniei participă patru echipe: London Oina Society – echipă din Londra formată exclusiv din jucători englezi, CS Politehnica Cluj, Izvorul Chiuiești și Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu – Hida din județul Sălaj. Competiția are loc la baza sportivă Gheorgheni iar intraea e liberă.

London Oina Society este prima echipă de oină constituită în afara României, iar componenții ei vor să promoveze acest sport în Marea Britanie. Căpitan e Jimmy Walters, care spune că echipa are patru ani vechime: „noi ne numim Societatea Oina din Londra și jucăm din anul 2015. Oricine poate juca oină cu noi si avem tendința de a face ca oamenii să ni se alăture. Douăzeci dintre noi jucăm aproape în fiecare week-end. Întotdeauna am fost interesați de sporturi noi și interesante și am vrut să găsim ceva care nu a fost practicat în Marea Britanie, deoarece toată lumea joacă doar fotbal. Am încercat câteva sporturi diferite, dar ne-am bucurat în special de Oină și nu putem să credem că nu am auzit niciodată de ea! Am fost uimiți de faptul că în Marea Britanie nu s-a auzit de un sport național al unei alte țări europene și ne place să-l practicăm împreună cu cât mai mulți oameni”.

Image may contain: one or more people

Programul competiției:

10.00 – Festivitatea de deschidere
10.20 – 11.30 Activități de inițiere în oină pentru invitați
11.30 – 13.00 Desfășurarea competiției
13.00 – Festivitatea de premiere

Image may contain: text

Nici un comentariu

Scrie un comentariu