Închide

Companiile din retail îşi extind la Cluj halele din Nord-Vest

Economie by Kristina Reştea - mai 04, 2014 0 1094

Lanţul de retail Profi, care deţine în Cluj cele mai multe magazine din reţea, în afara Capitalei, îşi extinde şi depozitele şi preia încă un spaţiu într-un centru logistic din oraş. Grupurile Kaufland, REWE (Penny Market) şi Selgros şi-au stabilit centre logistice în Nord-Vest, la Cluj.

Sursa foto: Transilvania Constructii

Sursa foto: Transilvania Constructii

Grupul de retail Profi s-a instalat din 2011 într-un depozit de 13.000 mp în zona Someşeni într-un parc logistic privat din apropierea Aeroportului Internaţional, dar în aceste săptămâni constructorii lucrează la amenajarea unui alt spaţiu pentru companie. „Avem un proiect pentru o hală cu temperatură controlată, de 2.000 mp, tot în parcul logistic, pentru firma de retail. Există o hală deja construită, pe care o modificăm pentru a o adapta necesităţilor companiei de retail şi care trebuie să fie gata la începutul lunii iunie”, a menţionat Andrei Timofte, directorul general al Transilvania Construcţii, compania care dezvoltă parcul logistic Transilvania din Someşeni. Compania Profi Rom e deja client al parcului de 8 ha, alături de alte grupuri active în sectorul alimentar, ca Danone sau Star Foods.

Clujul, unde a fost instalat unul dintre centrele logistice ale companiei, este de altfel o zonă de interes pentru companie şi în ceea ce priveşte vânzările. Astfel, judeţul este unitatea teritorială cel mai bine reprezentată pe harta Profi, după Bucureşti (unde funcţionează 24 magazine), lanţul de retail operând 22 de unităţi în judeţul Cluj, dintre care 14 în municipiul Cluj-Napoca. Profi şi-a deschis în ianuarie la Cluj primul magazin al grupului din acest an, o unitate de mici dimensiuni (suprafaţă de vânzare de 230 mp), în zona Mărăşti-Someşeni, acesta fiind cel de-al 8-lea magazin în formatul “City” din municipiul Cluj, localitatea in care retailerul are cele mai multe unităţi de acest tip: 18 magazine.

Amplasarea în Nord-Vest şi chiar “bucăţica” de Autostradă Transilvania au atras de altfel prezenţa cu centre logistice a mai multor jucători din Retail. Astfel, Kaufland deţine unul dintre cele mai mari centre logistice în Cluj, în comuna Mihai Viteazul, pentru a deservi cu o parte din sortiment preponderent magazinele Kaufland din zona de nord şi nord-vest a ţării. Prima etapă a proiectulu a presupus realizarea a cinci hale de depozitare, cu o suprafaţă de 50.000 mp construiţi, dar la finalizarea întregului proiect suprafaţa totală a parcului logistic ajunge la 128.500 mp, conform planurilor anunţate de companie. De asemenea, unul dintre cele trei depozite ale Selgros este tot la Cluj, iar retailerul Rewe România a deschis încă din 2007 al doilea centru logistic al companiei în Turda, pentru a deservi magazinele Penny (brand din portofoliul grupului) din Transilvania.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare