Închide

Companie din IT cu sediu la Cluj are echipă de 1.100 de oameni și s-a extins în Serbia

EconomieUncategorized by Actual de Cluj - sept. 16, 2016 0 345

NTT DATA România, companie clujeană din IT preluată de gigantul japonez cu același nume, a ajuns la 1100 de angajați și colaboratori și și-a deschis noua filială din Serbia, la Novi Sad, anunță azi reprezentanții companiei.

Conform datelor făcute publice de grup, NTT DATA România a înregistrat în primele opt luni din anul 2016 o cifră de afaceri de 22 milioane de euro, în creştere cu 40% faţă de aceeasi perioadă a anului anterior.“Până la sfârşitul acestui an calendaristic estimăm o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro, în creştere cu 38% în raport cu anul precedent“, a declarat Daniel Metz – CEO NTT DATA România.

NTT DATA România s-a extins pe piața externă, arată reprezentanții companie. „În această perioadă a avut loc o lărgire a portofoliului de proiecte şi câştigarea unor clienţi de top în domeniul digital şi financiar-bancar. O creştere exponenţială s-a remarcat în zona Marii Britanii prin extinderea de proiecte în cadrul unui client final de renume – Liberty Global, din domeniul digital. Un alt proiect important pentru compania noastră a fost demarat la începutul acestui an, în spaţiul vorbitor de limba germană şi vizează dezvoltarea unui instrument de prelucrare a tranzacţiilor financiar-bancare,pentru o bancă de renume.  Pe piaţa locală s-a înregistrat o creştere cu 62% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cu o mărire a portofoliului de clienţi cu precădere în zona serviciilor de tip Embedded, în industria producătoare de componente auto din România. Dintre aceştia se pot enumera: Elster (a Honeywell company), Autoliv, Renesas, Continental Automotive”, arată reprezentanții NTT Data.

După filialele din România de la București, Timișoara, Sibiu, Brașov și Iași, NTT DATA România și-a extins activitatea teritorială, înființând de curând o nouă filială în Serbia, la Novi Sad. „Acțiunea reprezintă o nouă direcție strategică, prin dezvoltarea de noi subsidiare în zona central-est europeană”, anunță reprezentanții companiei.

Despre piața locală și motivele care au determinat deschiderea sediului de la Novi Sad puteți citi și aici:

Companie clujeană de IT cu 1000 de angajați și brand japonez pleacă în Serbia să caute oameni

 

Ținta pentru 2016: 1200 de angajaţi şi colaboratori. Ce posturi sunt disponibile

Echipa NTT DATA România a depășit în luna septembrie 1100 de membri, o creştere cu 44% față de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Pentru acest sfârşit de an ne propunem angajarea a încă 100 colegi noi, o mărire cu cca. 40% fată de anul precedent”, spun reprezentanții companiei. La ora actuală în NTT DATA România există peste 150 poziţii deschise, printre care posturi de Project Manager, Operations Manager, dar şi poziţii de programare Java, programare Cobol, programare Embedded, programare .Net, programare Frontend, dar şi consultanță SAP şi ABAP, consultanţă de support AMS, testare Automată şi Manuală, precum şi roluri de Business Analyst sau Financial Controller.

Fosta companie EBS România a devenit oficial în acest an NTT DATA România, în urma preluării de către gigantul japonez NTT Data. Înfiinţată în 1988, NTT DATA are sediul la Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în peste 40 de țări. Concernul furnizează servicii de primă clasă, de la consultanță şi dezvoltare de sisteme până la outsourcing de servicii IT. Aflat în topul mondial al furnizorilor de servicii IT, NTT DATA este un partener inovativ la nivel mondial, beneficiind de o rază de acoperire globală, dar şi de competențe locale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu